Duik in de digitale wereld tijdens Culturele Zondag

Een leven zonder internet, smartphone, gps, social media en smileys? Wie kan het zich nog voorstellen. Culturele Zondag duikt op 4 november in de wereld van de digitale cultuur tijdens Utrecht Digitaal, waar je mee kan doen aan experimenten en workshops en lezingen kunt volgen.

Zo staat de Bibliotheek Utrecht geheel in het teken van robots met workshops en lezingen, in Museum Speelklok duiken popping dansers in de huid van robots en in Theater Kikker kun je je eigen digitale alter ego worden in de interactieve installatie 3RD van Monobanda.

Het Universiteitsmuseum verplaatst de onderzoekswerkplaats naar TivoliVredenburg waar je meer leert over de wetenschap rondom kunstmatige intelligentie en robots. Of laat je in de Winkel van Sinkel door LiGHT-UP tekenen met digitaal licht. Je kan ook zelf aan de slag door je (groot)ouders te tekenen.

Utrecht in het teken van robots tijdens Culturele Zondag Utrecht Digitaal activiteiten voor kinderen

Utrecht Digitaal
De Culturele Zondag Utrecht Digitaal staat in het teken van digitale innovatie. Met een artistieke bril experimenteren kunstenaars, ontwerpers en vrijdenkers met de nieuwste mogelijkheden, stellen ze kritische vragen en onderzoeken ze de invloed van digitale innovatie. Nu denk je misschien ‘dit is alleen voor volwassenen’, maar ook voor kinderen zijn er supertoffe activiteiten waarbij ze aan de slag kunnen met digitale cultuur.

Utrecht in het teken van robots tijdens Culturele Zondag Utrecht Digitaal activiteiten voor kinderen

Robots in Bibliotheek Utrecht
In de Bibliotheek Utrecht kun je op drie etages terecht voor een gevarieerd programma met in de hoofdrol: robots. In het kidscollege kom je alles te weten over de verschillende soorten robots, waarom ze er zijn en wat we van ze kunnen leren. Benieuwd hoe robots geprogrammeerd worden? De robotjes Dash & Dot zijn twee slimme robots die precies doen wat jij wilt. Ook leuk is het tekenen met 3D printpen. Met gesmolten plastic kun je jouw tekening de lucht in laten gaan.

Internet Yami Ichi
De Yami Ichi in TivoliVredenburg is een ‘rommelmarkt’ met producten en concepten van kunstenaars die reageren op de online wereld met bijvoorbeeld cookies, spam, hashtags, smileys en telefoonyoga. Maak bijvoorbeeld je eigen emoij met emoij-expert Lilian Stolk. Ze heeft ook haar eigen app en wie weet komt jouw ontworpen smiley wel in de app. Of doe mee aan de Fortnite Dance Clinic en leer de meest populaire dancemoves uit de game.

Utrecht in het teken van robots tijdens Culturele Zondag Utrecht Digitaal activiteiten voor kinderen

Social Impact Factory
Ben je nieuwsgierig en houd je van codes kraken? De Vrijstaat en HKU bouwen samen aan een escaperoom voor kinderen en tijdens Utrecht Digitaal wordt er een pilot gehouden. Benieuwd naar het verleden, heden en de toekomst van Utrecht? Door nieuwe technieken kun je in de Social Impact Factory virtueel in tijd en ruimte reizen. Spannend!

Praktische informatie
De Culturele Zondag Utrecht Digitaal is op 4 november. Tussen 10.00 uur en 21.00 uur worden op diverse locaties allerlei leuke activiteiten, workshops en lezingen georganiseerd. Toegang is gratis, tenzij anders vermeld. Voor het gehele programma en alle deelnemende locaties kun je een kijkje nemen op de website van Culturele Zondagen.

Utrecht in het teken van robots tijdens Culturele Zondag Utrecht Digitaal activiteiten voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *