Doldwaze winterkomedie Alone@Home

Stadsschouwburg Utrecht, MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties presenteren dit najaar de doldwaze winterkomedie Alone@Home. Een theatervoorstelling voor de hele familie (vanaf 8 jaar). Van 19 t/m 30 december 2018 is Alone@Home te zien in de Stadsschouwburg Utrecht en van 2 t/m 4 januari 2019 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Doldwaze winterkomedia Alone@Home Stadsschouwburg Utrecht en DeLaMar Theater Amsterdam voorstelling familie
Met in de hoofdrollen o.a. Martijn Fischer en Eddie B. Wahr is Alone@Home een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

Jip en Puk kenden elkaar tot voor kort alleen van school. Nu moeten ze opeens als ‘zusjes’ door het leven, omdat hun ouders verliefd op elkaar werden. De twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Martijn Fischer) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het deze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes van Gouden Kalf winnaar Helge Slikker.

Er zitten tal van slapstickscènes in het stuk, met geheime luiken, knikkers die over de trap rollen en andere wilde stunts van de boeven. Met wat extra lagen diepgang bovendien. Want hoewel zeker niet minder grappig, is Alone@Home meer dan alleen Amerikaanse slapstick. ‘Er zit een snufje nuchtere Hollandse relativering bij,’ aldus Martijn Fischer, die boef Fokko en vader Jilles speelt.

Alone@Home, met een knipoog naar de alom bekende film, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie dit theaterseizoen.
Iedere ouder die ooit weleens overwogen heeft zijn kind alleen thuis te laten, denkt daar na het zien van Alone@Home nog wel drie keer over na!

Alone@Home voorstelling schouwburg utrecht
fotocredits: Raymond van Olphen

Bijzonder
Alone@Home is ook om andere redenen een bijzondere productie. Het stuk wordt geproduceerd door drie partners: Lucia Claus van Stadsschouwburg Utrecht, Madeleine Matzer van MATZER Theaterproducties en Inge Bos van Bos Theaterproducties. Drie sterke vrouwen, die door samen te werken ook het zogenaamde ‘vrije’ en gesubsidieerde theater bij elkaar brengen. Inge Bos: ‘Door een samenwerking van een theater, een gesubsidieerd gezelschap en een vrije producent kunnen we deze grootschalige familievoorstelling produceren. We hebben live muzikanten op het toneel en we hebben ‘gerauschmacher’ Eddie B. Wahr. Eddie maakt de ‘effect’ geluiden, zoals vroeger bij een hoorspel op de radio. Eddie zorgt ervoor dat de slapstickscènes nog meer vaart en spanning krijgen. De muziek geeft de voorstelling extra ziel.’

Alone@Home voorstelling schouwburg utrecht
fotocredits: Raymond van Olphen
Alone@Home voorstelling schouwburg utrecht
fotocredits: Raymond van Olphen

Madeleine Matzer tekent voor de regie, Lucas de Waard en Daan Windhorst (Watskeburt?! – de Musical, Marvellous) schrijven het script en de cast bestaat uit o.a. Martijn Fischer (Hij Gelooft In Mij, Onze Jongens) en Eddie B. Wahr (NUHR, Orkater).

Tijden & Tickets
Stadsschouwburg, Utrecht:
19 december – 20.00 uur (voorpremière)
20 december – 20.00 uur (première)
21-22 december – 20.00 uur
23 december – 15.00 uur
25-26 december – 12.00 en 15.30 uur
27-28 december – 15.00 uur
29 december – 20.00 uur
30 december – 15.00 uur.

DeLaMar Theater, Amsterdam:
2-3-4 januari – 14.30 en 19.00 uur

Tickets kosten €10 voor kinderen t/m 18 jaar en zijn verkrijgbaar vanaf €15,50 voor volwassenen. Kaartjes bestellen kan via de website, waar eveneens een overzicht van alle tijden en locaties te vinden is.

Alone@Home voorstelling schouwburg utrecht
fotocredits: Raymond van Olphen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *