Dineren met je valentijn

Valentijnsdag komt er weer aan. Misschien ben je niet van plan iets te gaan doen aan dit toch wel commercieel getint feestje. Maar ja.. elke reden om goed uiteten te gaan met je partner is er eigenlijk wel één toch? In deze nog donkere, koude dagen periode heeft Bier en Appelsap knusse restaurants op een rij gezet. Zodat je in een intieme sfeer kunt genieten van al het culinaire wat Utrecht en ook Amersfoort in huis heeft.

C’est Ca
Een knus restaurant is bij uitstek C’est Ca. In de wijk Wittevrouwen wordt iedere avond de sterren van de hemel gekookt volgens het ‘table-d’hotes- concept’. Maar vrees niet, want lust jij of je partner niet alles? Ook dan zijn ze creatief. Je geniet er van uitstekend Frans geïnspireerd eten, met uitstapjes naar mediterrane omliggende landen, met Franse romantische muziek op de achtergrond. Bel ze snel voor een tafeltje voor twee!

Restaurant C’est Ca, Bollenhofsestraat 142, Utrecht

Restaurant Cest Ca in Utrecht

L’ami Jac
Utrecht Oost heeft ook een heel intiem restaurant op de drukke Burgemeester Reigerstraat. Je zou er zo maar in de haast snel voorbij fietsen. Maar dan doe je jezelf toch echt te kort. Restaurant L’ami Jac (opvolger van Amberes) heeft een klein aantal zitplaatsen. Dus een fijne, rustige sfeer voor twee is gegarandeerd. Komt nog bij dat Jac in de keuken de meest fantastisch smakende gerechten staat te koken en de bediening nog echt weet wat in de watten leggen is. Dus verwen jullie zelf en reserveer bij L’ami Jac!

Restaurant L’ami Jac, Burgemeester Reigerstraat 29, Utrecht

Restaurant L ami Jac in Utrecht

Bij Danel is men dol op het goede Franse leven en dat zie je terug in het restaurant. Door de grote bollampen, spiegelwand en zwart-witte tegelvloer waan je je even in Parijs. Schuif gezellig aan op één van de comfortabele rode banken of neem plaats aan de grote en gezellige bar in het midden en proef de vele klassieke en moderne Franse gerechtjes op de kaart. Met Valentijnsdag zijn er bubbels vooraf en maakt de kok een Dessert d’Amour.

Danel, Vredenburgkade 11, Utrecht

Danel Utrecht restaurant tivolivredenburg

De keuken van Gastmaal
Wie gastmaal kent van dat handige afhaal plekje met een fatsoenlijke afhaalmaaltijd is al goed op weg. Maar je kunt bij de Keuken van Gastmaal op de Biltstraat ook heel lekker eten. Is de liefde van je leven vegetariër? Eerder aten we hier echt hele bijzondere en lekkere vegetarische gerechten. Maar ook vlees of vis weten ze zeker wel te bereiden. Dus hup op de fiets naar het begin van de Biltstraat voor een fijn diner samen!

De keuken van Gastmaal, Biltstraat 5, Utrecht

de keuken van gastmaal utrecht restaurant

Des Arts
Bij Bistronome Des Arts eet je op een bijzondere plek. In een historisch pand, uit de 18e eeuw, kun je genieten van heerlijke Franse gerechten. Gevulde kwartel met pruimen en rozemarijn, geflambeerde gamba’s in pastis, donkere chocolademousse met crème de cassis en bosvruchten.. Dit zijn al zomaar wat gerechten van de kaart die uitstekend passen bij een romantisch diner voor twee! Nu nog kiezen van dit smakelijk uitziende menu zonder ruzie.

Bistronome Des Arts, Lijnmarkt 48, Utrecht

Fotocredits: website Bistro Les Arts

Goesting
Klassiek genieten met perfecte service kun je ook bij Goesting. Een beetje verscholen in de wijk Wittevrouwen staat een bijzonder pand van ooit de Veeartsenijschool. Hier wordt je onthaald met warmte en staat de brigade klaar om je eens goed te verwennen. We zagen bij het schrijven van dit lijstje een nagerecht op de kaart staan, wat maar in ons hoofd blijft rondzingen… ‘Hazelnootschuim-pralinétaartje & pistachesaus, doyenné du Comice peer – bokkenpootjes ijs’. Dat klinkt toch hemels!

Restaurant Goesting, Veeartsenijpad 150, Utrecht

goesting restaurant horeca uit eten utrecht
Fotocredits: Facebookpagina Goesting

C’est Tout
In één van die karakteristieke straatjes in het centrum van Amersfoort vind je C’est Tout. Dit pand brengt meteen sfeer. Ben je in voor wat meer gezelligheid en levendigheid met je date? Ga dan eens uitgebreid borrelen en (hapjes) eten bij C’est Tout. De wijnkaart samen bestuderen is al leuk en wat dacht je van hèt gerecht voor twee voor echte vleesliefhebbers? Bestel een Chateaubriand voor twee personen met risotto en truffeljus. Het water loopt ons al in de mond. Bienvenue!

Winebar C’est Tout, Bloemendalsetraat 24, Amersfoort

Dineren in een klipper, Restaurant De Saffraan
Voor de komende periode staat ook restaurant de Saffraan op ons lijstje om te bezoeken. We willen dat schip wel eens van binnen zien. Een restaurant in een oude klipper is toch bijzonder! Wil je echt uitpakken dit jaar, dan is dit wel een locatie om te overwegen. Laat je op niveau verwennen door het team van de Saffraan. Voor alle eetliefhebbers uit Utrecht: om de hoek is ook een hotel dus maak er een gezellig weekendje Amersfoort van!

Restaurant de Saffraan, Kleine Koppel 3, Amersfoort

Restaurant de Saffraan in Amersfoort
Fotocredits: Facebookpagina de Saffraan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *