De Prentenboeken Parade in de Bibliotheek & Winactie!

Tijdens de Prentenboeken Parade op zondag 28 januari in de Centrale Bibliotheek komen alle Top 10 prentenboeken van de Nationale Voorleesdagen voorbij! Ga lekker luisteren naar mooie verhalen, ga ontdekken, spelen en beleven. Het wordt een ochtend vol workshops, muziek en mooie verhalen voor kinderen en ouders.
En Bier en Appelsap mag ook nog 2 hele mooie prentenboeken weggeven. Lees dus gauw verder!

Wat is er te doen?
Workshop De Kusjeskrokodil – Jozua Douglas & Loes Riphagen (4+)
Ontdek welke lieve dieren er allemaal verstopt zitten op Tims slaapkamer en knutsel je eigen kusjeskrokodil. Jozua Douglas leest voor en Loes tekent live illustraties.

Boek de kusjeskrokodil
Fragment uit het boek: de Kusjeskrokodil

Workshop Wapperkids – Nog even mijn haartjes wassen (2+)
Voorlezen met gebaren is leuk, gemakkelijk, en voor alle leeftijden. Beleef het mee! Een bewegelijke en luidruchtige voorstelling waarbij we haren moeten wassen en taarten moeten pakken. Niemand zal zijn handen stil kunnen houden!

Antonia zingt
Vogel Antonia vindt dat ze fantastisch mooi kan zingen en dat doet ze dan ook speciaal voor jou. Ze speelt ook vrolijke wijsjes op haar Pling Plong. Bovendien geeft ze je een prachtige veer die je op mag hangen in de boom. Zo wordt het een kleurige boel! Door theatermaakster Angela van Leeuwen.

Ageeth de Haan – Liedjesparade (2+)
Een sprankelend en interactief liedjesprogramma. De liedjes zijn afwisselend vrolijk en grappig of juist rustig om alleen even naar te luisteren. Ze gaan over alledaagse dingen uit het leven van peuters en kleuters. Ageeth de Haan neemt je mee in prentenboekenland, bakt een taart en bouwt een feestje.

“Sssst” – Figurentheater Ennadien (2,5+)
“Wat zie ik nu, tijger is morgen jarig, maar dan moet ik een feest gaan organiseren” Snel stuurt muis een briefje rond met de vraag of iedereen komt helpen. Gelukkig zijn er kinderen in de zaal die meehelpen om tijger in slaap te houden, zodat alle verrassingen naar het huis van tijger gebracht kunnen worden, ook de ballonnen… of… die laatste?? Een lieve, humorvolle interactieve voorstelling.

Winactie
Bier en Appelsap mag 2 prentenboeken weggeven: 1 x Ssst! De tijger slaapt (mét vingerpopje) en 1 x het boek Mmm… een taart! Laat bij de post over deze winactie op de Facebookpagina van Bier en Appelsap Utrecht een berichtje achter dat je meedoet en geef even aan voor welk boek je meedoet. Uit alle deelnemers loten we 2 winnaars, ieder krijgt één van de 2 boeken. Meedoen kan t/m woensdag 24 januari. De winnaars maken we op donderdag 25 januari bekend.

Praktische informatie
Kijk op de website van de Centrale Bibliotheek Utrecht voor het volledige programma.
Zondag 28 januari van 10.00 – 13.00 uur, reserveer je kaarten op bibliotheekutrecht.nl/voorleesdagen
Centrale Bibilotheek, Oudegracht 167, Utrecht

De prentenboeken parade in de centralebibliotheek in utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *