De leukste speeltuinen in Utrecht

Van speeltuinen kan je er niet genoeg hebben in de buurt. Voor kinderen is het altijd fijn om zich even lekker uit te leven en hun energie kwijt te kunnen. Wij hebben de favoriete speeltuinen in Utrecht van onze redacteuren, op een rijtje gezet!

Wijkspeeltuin de Boog
Onlangs maakte Annelotte een verslag over Wijkspeeltuin de Boog waar zij regelmatig komt met haar dochter. Met warmer weer is het zwembadje daar vaak gevuld en de kinderen kunnen er heerlijk spelen in de zandbak, op de speeltoestellen of rommelen tussen het groen.
www.wijkspeeltuindeboog.nl, Merwedekade 128A

Speeltuin de boog utrecht kindvriendelijk spelen

Speeltuin de Bloesem
Op dit moment is de Bloesemtuin bij de zoon van Madelief favoriet. Hij kan daar heerlijk spelen in het pierenbad met dit warme weer. Maar eigenlijk blijven de diverse fietsjes en tractoren favoriet. Ook is hij regelmatig achterin de bosjes aan het rommelen. Dus ik neem mijn tijdschrift mee en zit heerlijk op een bankje in de zon.

Facebookpagina Speeltuin de Bloesem,  Bloesemstraat 25A

De Kleine Dom
Net als Annalotte woont Lisanne vlakbij de Boog aan de Merwedekade. Een verzamelplek voor veel kinderen uit de wijk en waar met mooi weer het badje wordt gevuld. Een andere tip voor een leuke speeltuin in de binnenstad: De Kleine Dom. Aan de Lange Nieuwstraat ga je door een poortje en vervolgens sta je in een speeloase omringd door prachtige oude panden! Met een speelplek voor kleintjes, een zand- en waterwalhalla, een voetbalkooi, speelbadje en zelfs een trampoline maak je ieder kind blij!

De Kleine Dom, Lange Nieuwstraat 79

De Kleine Dom Utrecht speeltuin

Griftpark
De kinderen van Laura zijn alweer wat groter, maar je kan ze nog steeds blij maken met een bezoek aan een mooie speeltuin. Ze komen graag in de speeltuin in het Griftpark. Er zijn daar genoeg leuke speeltoestellen en je kan een mooie combi maken met Kinderboerderij Grifsteede. Want ook het aaien en bekijken van de dieren blijft een succes. Met mooi weer een tas met drinken, een boekje en wat lekkers mee en zij vermaken zich allemaal prima!
Griftsteede, Van Swindenstraat 129

Griftpark speeltuin utrecht

De draak in Rivierenwijk
Op het plein bij de Grevelingenstraat in Rivierenwijk woont een echte draak! Hij gaat onder de grond en komt er weer uit. Daar kan je overheen, onderdoor en vanaf glijden. Als je durft tenminste, want heb je de bek van de draak weleens gezien? Hij is gigantisch en wat een tanden! Als ze in een heeeeeel stoere bui waren, durfden de dochters van Marlies die tanden weleens te poetsen…

Speeltuin Bankaplein
Hoewel Karianne en haar dochter graag bij het Griftpark komen om te spelen (plus dieren te aaien) en ze ook het Schimmelplein regelmatig bezoeken, wint Speeltuin Bankaplein het bij hen. Het is niet alleen dichtbij, maar ook gewoon een heerlijke plek. Met (stoere) activiteiten, zoals timmeren en een Kneed- en Kliederlab, een podium en een pierenbadje. Mede doordat er een hek omheen staat, is het ook voor de ouders een heel relaxte plek om te zitten. Hier kan je haar ervaringen daar lezen!

www.speeltuinbankaplein.nl, Bilitonstraat 7

bankaplein speeltuin spelen lombok utrecht kinderen kindvriendelijk

Julianapark
Jessica komt heel graag met haar dochters Flore en Mirre bij de speeltuin in het Julianapark. De speeltuin is voor allebei leuk gezien de vele verschillende speeltoestellen die er zijn. Een groot gedeelte van de speeltuin staat in het zand dus ook altijd leuk om met een emmertje en schepje heen te gaan. Bij goed weer kunnen de kinderen er ook met de waterfonteintjes spelen. En staat er vaak een ijskarretje, jammie!

Julianapark, Amsterdamsestraatweg/Julianaparklaan

Andere leuke speeltuinen in Utrecht
Bosspeeltuin in het Maximapark
De Torteltuin in de Vogelenbuurt
Speeltuin de Watertoren in Overvecht

torteltuin speeltuin kleine kinderen utrecht vogelenbuurt griftpark tip kindvriendelijk

Reacties

  1. Stephanie zegt

    The Colour Kitchen aan de Oude Gracht heeft een flinke speelkeuken voor kids. Dus je kunt lekker wat eten, drinken en zitten en kinderen kunnen zich heerlijk vermaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *