De leukste food- en familiefestivals in Amersfoort en het Gooi

Ook zo’n zin in het festivalseizoen? Op een mooie locatie, genieten van eten, drinken, muziekje erbij of een theatervoorstelling? We zijn maar alvast begonnen om de food- en familiefestivals van dit jaar in Amersfoort en het Gooi e.o. in de agenda te zetten. Check dit handige lijstje!

Wat, is dat patat? – 2 april
Een weet-wat-je-eet-festival voor kinderen. Melk komt van een koe en van aardappels maak je patat. Door allerlei proefjes en spelletjes leren kinderen waar eten vandaan komt. Ook krijgen ze informatie over het belang van bijvoorbeeld de bij en de natuur. Al met al een leuk dagje uit tijdens Tweede Paasdag want de paashaas huppelt ook rond!

Facebookevent, Wagenwerkplaats, Amersfoort

Foodfestival wat is dat patat bij de wagenwerkplaats in amersfoort

Bier en Appelsap Festival – 10 mei
Op Hemelvaartsdag organiseert Bier en Appelsap het Bier en Appelsap Festival! Het festival biedt een uitgebreide programmering voor jong en oud. Voor ouders en hun kids van ongeveer 1 t/m 12 jaar zijn er toffe dingen te doen. Uiteraard zorgen we voor echte Bier en Appelsap activiteiten, die zowel voor ouders, als kids leuk zijn. Het programma is verdeeld in 6 themagebieden: muziek/theater, circus, sport & spel, creatief, wetenschap en natuur. En natuurlijk zijn er foodtrucks met lekkere gerechtjes en genoeg barretjes voor een drankje!

www.bierenappelsapfestival.nl, Botanische Tuinen, Utrecht

Eten op rolletjes – 11 t/m 13 mei
Eten op Rolletjes is voor het derde jaar terug in Hilversum! Van 11 t/m 13 mei toveren ze het bijzondere Dudokpark in Hilversum om tot openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin.

http://etenoprolletjes.nl/hilversum-2018/, Dudokpark, Hilversum

Eten op rolletjes

Lepeltje Lepeltje – 18 t/m 21 mei
Voor het vijfde jaar op rij versier Lepeltje Lepeltje tijdens het Pinksterweekend het Burgemeester Brouwerplantsoen met mobiele keukens én een breed muzikaal programma. Verfijn je palet door het uiteenlopende aanbod van gerechten en struin over de mooie-dingen-markt, terwijl de allerkleinsten genieten van een rijk gevuld kinderprogramma.

http://lepeltje-lepeltje.com/amersfoort/, Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort

Lepeltje Lepeltje festival in park lepelenburg in utrecht

Dias Latinos – 29 juni t/m 1 juli
Deze zomer ben je in Amersfoort op het juiste adres als je op zoek bent naar een of meerdere avonden vol plezier en leuke muziek! Waan je voor even in Latijns-Amerika en dans alsof je leven ervan afhangt! Dias Latinos is voor iedereen dus ga vooral langs en ervaar een feest zoals ze dat alleen in Zuid-Amerika kunnen vieren!

www.diaslatinos.nl, Verschillende locaties in het centrum van Amersfoort

Festival Dias Latinas Amersfoort

WonderFeel – 20 t/m 22 juli
Op de 25 hectaren van het natuurgebied in ‘s-Graveland liggen de zes overdekte Wonderfeelpodia een miniwandeling van elkaar verspreid. Ze bieden voor elk wat wils: van Mozart tot Steve Reich, van Vivaldi tot Pärt met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Je luistert ontspannen op bankjes, in zitzakken onder de bomen of op een kleed in het gras naar musici van wereldklasse, jonge honden en oude rotten. Er zijn hotdogs en bier, er is bouillabaisse en rosé. Films, verhalen en knutselen voor kinderen.

www.wonderfeel.nl, Schaep en Burgh, ’s-Graveland

Kannen en Kruiken – 9 t/m 12 augustus
Van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen in het Burgemeester Brouwerplantsoen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. De toegang is gratis, je koopt alleen je eerste glas. Santé!

http://kannenkruiken.nl/amersfoort/, Burgemeester Brouwerplantsoen

Festival Kannen en Kruiken Amersfoort

Lekker Laren  – 30 augustus t/m 2 september
Het wordt weer vier dagen volop genieten. Naast de culinaire hoogstandjes, de vele Gooische wijn, de gezellige vrijdagmiddagborrel en de Family Sunday organiseert Lekker Laren dit jaar ook Sonny’s Saturday. De chefs trekken ook deze editie weer alles uit de kast om er een culinair spektakel van te maken.

http://www.lekkerlaren.nl/, Plein 1945, Laren

Pure Buren – 16 september
De Pure Markt is in Amsterdam inmiddels een begrip, maar af en toe organiseren ze ook Pure Buren, in samenwerking met plaatselijke ondernemers, in steden en dorpen rondom Amsterdam. Op 16 september is het de beurt aan Hilversum! Pure producten worden verkocht door de producenten zelf. De gezellige Gijsbrecht wordt omgetoverd tot een markt met kraampjes, terrassen en kinderactiviteiten. Er is voor ieder wat wils – het assortiment is zowel culinair als ambachtelijk en er is ook non-food. Kom langs bij de puurste markt van Nederland!

http://www.puremarkt.nl/, Gijsbrecht van Amstelstraat, Hilversum

pure buren markt hilversum kindvriendelijk uitje met kinderen ouders

Er zullen ongetwijfeld nog meer leuke foodfestivals aan dit lijstje worden toegevoegd – we houden het voor je in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *