Danel, dineren in het nieuwe restaurant van TivoliVredenburg

Door Madelief de Vries, moeder van Bram, woont in Utrecht-Oost.

Het is tijd om weer een restaurant uit te proberen! Sinds afgelopen najaar is het nieuwe restaurant van TivoliVredenburg geopend. Danel heet het restaurant en serveert klassieke én moderne gerechten uit de Franse keuken. Bier en Appelsap ging afgelopen week op verkenning uit.

Danel Utrecht restaurant Tivoli Vredenburg

Danel Utrecht restaurant Tivoli Vredenburg

Het restaurant heeft binnen tweehonderd plekken en heeft straks bij mooi weer een flink groot terras. De sfeer is groots, ruime keuze om te zitten met opvallende rode leren banken. We eten er op een dinsdagavond en het zit al vroeg goed vol. Dat komt natuurlijk omdat veel gasten na hun diner meteen naar een voorstelling gaan. Het leuke is dat de keuken tot 23.30u open is. Dus gasten kunnen ook na hun voorstelling nog terugkomen voor een glas wijn met oester, of een koffie en een lekker Frans nagerecht.

Wij hebben deze avond geen verdere afspraken en tafelen rustig door. Ze werken met het bekende ‘shared dining’ concept. Dat is op zich niets nieuws. Wel leuk is de ruime, gevarieerde keuze op de kaart, we kunnen haast niet kiezen. Gelukkig kunnen we delen, dus we bestellen van alles wat. We trappen af met een venkelsalade, een brandade van kabeljauw en een plank charcuterie met knapperige toastjes erbij.

Danel Utrecht restaurant Tivoli Vredenburg

Danel Utrecht restaurant Tivoli Vredenburg

De bediening is vriendelijk en persoonlijk en realiseert zich dat wij geen voorstelling hoeven te halen. Dus we eten in rustig tempo. Op advies van het personeel kiezen we ook de artisjokkenbodems met zuurkoolmayonaise. En dat is bepaald geen straf! Heerlijk op smaak, zo mogen alle gerechten wel zijn! De knapperige dunne Franse frietjes zijn op zich al een traktatie. Zo horen frietjes te smaken.

We sluiten af met koffie / thee en een nagerecht. We mijmeren nu al over een volgende keer om de andere nagerechten te proberen. Het staat allemaal erg aantrekkelijk op de menukaart.

Danel Utrecht restaurant Tivoli Vredenburg

Het is leuk te zien dat TivoliVredenburg nu voor elk wat wils heeft. Want wie zin heeft in een biertje met burger in een meer kroegsfeer stapt bij het Gegeven Paard naar binnen. Wie rustig wil zitten en wat meer tijd wil / kan nemen voor een aantal gerechten is bij restaurant Danel aan het juiste adres.

We komen nog wel een keer terug voor dat nagerecht of misschien wel met kinderen op het terras voor een lunch!

Openingstijden van Danel:
Maandag t/m donderdag: 17:00-01:00 (keuken open tot 23.30u)
Vrijdag: 17:00-02:00 (keuken open tot 23.30u)
Zaterdag 12:00-02:00 (keuken open tot 23.30u)
Zondag 12:00-01:00 (keuken open tot 22:00)

www.danel-utrecht.nl, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht

Danel restaurant van Tivoli Vredenburg in Utrecht

Reacties

  1. D&D zegt

    zondag 25 februari 2018
    Voor het eerst bij Danel binnen gelopen. Heel gezellig eetcafé. We wilden eigenlijk alleen maar wat drinken. De sfeer.. de geur.. de aardige bediening.. Haha.. we namen toch nog wat te eten.. de overheerlijke brandade van kabeljauw, de frisse seizoensgroenten uit de oven en Franse frietjes met mosterdmayo, glas koud water en een hertogjanbiertje.. Dankjewel en tot de volgende keer maar weer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *