Culturele Zondag Alles Kids een feest voor de hele familie

Ga de herfstvakantie vrolijk van start met een bezoek aan de Culturele Zondag Alles Kids op 15 oktober. In de binnenstad en daarbuiten is er van alles te beleven op het gebied van dans, theater, muziek, film, literatuur en wetenschap.

Doe-het-zelf
Steek de handen uit de mouwen op verschillende locaties. Zo bouw je op het Vredenburgplein met meccano van grote houten planken, of maak met verschillende materialen een muur van knikkerbanen. In Filmtheater ’t Hoogt kun je je eigen animatiefilm maken, op het Domplein mag je zelf bepalen hoe het decor van de miniatuur fotostudio eruit ziet en in Het Utrechts Archief maak je je eigen poster voor aan de muur.

Maak je eigen poster tijdens de Posterfabriek in het Utrechts Archief

Griezelen
Alles Kids valt op de laatste dag van de Kinderboekenweek met als thema Griezelen. Er kan dan ook op verschillende locaties lekker gegriezeld worden. Het begint al op zaterdagavond met het Griezelgala in de Bibliotheek Utrecht. Op zondag kun je in de Domkerk griezelgedichten schrijven, een spannende tocht beleven door Museum Catharijneconvent of je eigen griezeltune maken in de Winkel van Sinkel o.l.v. Benson Walch (student Muziekwetenschappen UU).

griezelen in catharijneconvent tijdens Culturele Zondag

Stadssafari
De echte avonturiers kunnen op safari in het Museumkwartier. Op zestien locaties zitten dierenactiviteiten verstopt. Van dierenyoga en een hertenrace tot aan het maken van een #animalfie en het bouwen van een beest van zwerfhout. Hoe leuk: als je alle locaties af gaat, spaar je een dierenkwartetspel bij elkaar!

stadssafari olifanten timmeren tijdens culturele zondag alles kids

Hoog Catharijne
Het nieuwe Hoog Catharijne vormt het decor voor een speurtocht langs levende standbeelden. Als je ze allemaal vindt krijg je een leuk cadeautje. Tussen het zoeken door kun je ook nog naar de vrolijke voorstelling van vingerpoppetje Lejo, meedansen met de Ducktape Crew of luisteren naar de mooiste liedjes van de Nuffe Tantes.

In de wijken
Ook in de wijken is er genoeg te beleven. In Castellum Hoge Woerd speelt theatergezelschap Bonte Hond de grappige voorstelling Voor de zekerheid, in Theaterhuis De Berenkuil komt het beroemde boekje van Dick Bruna, poesje nel tot leven in een opera en in de Cereolfabriek is er voor de allerkleinsten vertier tijdens het familiefestival SOL.

Praktische informatie
Wanneer: 15 oktober
Tijden: 9:00 – 18:00 uur
Waar: diverse locaties
Entree: toegang is gratis, tenzij anders vermeld
Kijk voor meer informatie op de website van Culturele Zondagen of scoor een boekje bij een Albert Heijn of een van de deelnemende locaties. Vind je het maar lastig kiezen uit het programma? Volg dan een van de routes.

winkel van sinkel culturele zondag

Het kindvriendelijke Alles Kids Culturele Zondagen Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *