Bouw mee bij bouwfestival BAUPLAATS bij RAUM

Steek je handen uit de mouwen: er wordt gebouwd bij RAUM, dé nieuwe ontmoetingsplek in Utrecht! Op het terrein, op het Berlijnplein in Utrecht, wordt er in het Pinksterweekend op zondag 20 en maandag 21 mei samen gewerkt aan een levensgrote boom met eigenzinnige takken. De boom wordt een ontmoetingsplek en uitkijkpunt. Jong of oud, ervaren klusser of in bezit van twee linkerhanden: iedereen doet mee tijdens bouwfestival

Bauplaats Raum op het Berlijnplein in Utrecht

Het festivalterrein
Wat er te klussen valt? Allereerst natuurlijk het bouwen aan de boom! Tijdens het festival zijn er verschillende workshops te volgen waarbij je de knepen van het vak leert – kennis die handig is bij het helpen met bouwen. Hout bewerken, ontwerpen of mobiel bouwen: kies je favoriet(en) en doe mee.

Timmer je naast het bouwen aan de boom liever iets kleiners in elkaar? RAUM zorgt voor voldoende bouwhout en andere materialen om je een weekend lang mee te vermaken. Een eigen idee uitwerken kan dus prima: RAUM is immers uitgegroeid tot bouwdorp dit weekend.
Voor toekijkers en uitgeputte bouwers is er ook genoeg te doen op het RAUM-terrein. Geen tijd voor verveling, met een uitzicht op de zwoegende arbeiders die de ontworpen takken in de boom plaatsen.

Per festivaldag hang je samen op feestelijke wijze vier takken aan de boom. Ceremoniemeester Esteban van der Wolf begeleidt dit proces. RAUM zorgt ook voor muziek, snacks en drinken (van fris tot bier). Benieuwd hoe het héle kunstwerk eruit ziet? Kom dan langs op maandag 21 mei om 17.00 uur, de laatste tak gaat dan de lucht in!

Bauplaats RAUM bij het Berlijnplein in utrecht

Waarom een boom?
De boom wordt een functioneel kunstwerk op het Berlijnplein: een nieuwe ontmoetingsplek, een plek om in te klimmen en om te gebruiken als uitkijkpunt. Het universele symbool van de boom, welke staat voor ‘leven’ in allerlei culturen en tradities, sluit hier goed op aan. Bereid je maar vast voor op warme zomeravonden en picknicks onder de takken!

Over RAUM
RAUM is een openbaar expositieplein in Utrecht van meer dan 40.000 m2: het Berlijnplein. RAUM gebruikt de kracht van kunst & design om het publiek te betrekken bij de levende, groeiende stad. Met (inter)nationale makers en publiek bouwt RAUM aan een programma van installaties en evenementen dat nieuwsgierig maakt. Samen wordt er gezocht naar nieuwe inzichten voor een veelzijdige en veelkleurige stad via cultureel experiment. Dat is volgens RAUM onmisbaar voor de ziel van de stad.

Bauplaats RAUM op het Berlijnplein in Utrecht

Praktische informatie
Zondag 20 mei 13.00 – 21.00 uur en
Maandag 21 mei 11.00 – 18.00 uur

RAUM, Berlijnplein 520, Utrecht

Toegang is gratis, voor de workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd. Ga één dag, twee dagen of maar eventjes bouwen. Hoe langer, hoe gezelliger natuurlijk!

Kijk op de RAUM website voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *