Een bijzondere winterwandeling in het Gagelbos: Glow in the Park

IJsclub Siberia organiseert 18 en 19 januari 2019 voor de vierde keer Glow in the Park in het Gagelbos in Utrecht. Samen met Cultuur Platform Overvecht en Zimihc organiseren zij tijdens dit event een lichtjestocht door het Gagelbos, de Gagelpolder en langs de Gagelplas. Glow in the Park is een hartverwarmend festival en winters avontuur voor de hele familie.

Glow in the park 2019 Utrecht Gagelbos familie uitjeGlow in the Park is een bijzondere winterwandeling door het Gagelbos langs bakens van vuur en licht. Er werken ongeveer 100 vrijwilligers uit scholen, buurtnetwerken en jongerenorganisaties aan mee. Door de gezamenlijke inspanning van vele scholen, organisaties en artiesten uit de wijk wordt een van de leukste winter-events in Overvecht neergezet.

Van het donkere Gagelbos wordt een sprookje uit Duizend en één nacht gemaakt. 18 en 19 januari wijzen lichtpuntjes je de weg door het donkere bos. Een nieuw magisch avontuur voor jong en oud. Bij Glow in the Park draait het om lichtpuntjes; vingerlichtjes, glowsticks, vuurkorven, theater, dans en muziek, beleven en bewegen in de buitenlucht. Een mooie wandeltocht van 2 km waarbij je onderweg verschillende bijzondere acts tegenkomt. Lichtkunstenaars verlichten de paden en de natuur van het Gagelbos. Bij versierde caravans kom je verhalenvertellers tegen, op de bunker staat een DJ en plots zie je om de hoek een paar dansers. Onderweg warm je je op bij de vuurkorven.

Op deze hopelijk koude winteravond zorgt IJsclub Siberia voor een hartverwarmend festival. Wanneer je na de tocht weer aankomt op het festivalterrein drink je bij het grote vuur chocolademelk. Bij verschillende kramen zijn poffertjes, friet, pizza en allerlei andere lekkernijen verkrijgbaar. Vuurspuwers en muzikanten vermaken jong en oud. Kinderen kunnen bij speciale kindertenten naar muziek luisteren, tekenen, geschminkt worden als ijsbeertje en een spelletje doen. Een warm winters avontuur voor jou, je vrienden, buren en familie.

Glow in the park 2019 Utrecht Gagelbos familie uitje

,,De sfeer is sprankelend, eigenlijk feeëriek. Iedereen wordt blij van de lichtjes en de warmte van het vuur. Op Glow in the Park ontmoet je elkaar. Mensen die hier eerder zijn geweest, komen weer terug.’’

Praktische info
De kaartverkoop is gestart! In de voorverkoop zijn tickets voor kinderen en U-pas houders €2,25. Losse kaarten voor volwassenen kosten €6. Voor €7,50 zijn er speciale combikaarten voor 1 volwassene en 1 kind. Ter plaatse kun je ook nog kaartjes kopen (zowel met cash als pin betalen is mogelijk). Deze kosten €3 voor kidneren en U-pas houders en €8 voor volwassenen. Vooraf een kaartje voorkomt ook dat je bij de ingang moet wachten.

De start- en finishlocatie is bij Skatebaan Ruigenhoek (ingang via Gageldijk naast woning nr. 8 Utrecht) en zowel vrijdag 18 als zaterdag 19 januari begint de inloop en kaartverkoop vanaf 17.00 uur. Tussen 18.00 en 22.00 uur kun je de wandeling starten, die vervolgens tussen 20.00 en 23.00 uur afgelopen zal zijn. Trek genoeg warme kleding aan want het wordt erg koud ’s avonds! Meer informatie, tickets en huisregels zijn te vinden op de website van IJsclub Siberia.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de teaser van Glow in the Park 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *