Bijzondere modeltreinen in Modellenmagazijn in Spoorwegmuseum

Door Kim Goddijn-Krommert, moeder van Sam en Jip, woont in Nieuwegein.

‘Naar de treinen’, dat roepen ze heel vaak bij ons thuis. Opa heeft een zolder vol mooie exemplaren en dat heeft er waarschijnlijk wel iets mee te maken. Toen ze hoorden dat we voor Bier en Appelsap naar het Spoorwegmuseum mochten om naar de nieuwe expositie te kijken, konden ze dan ook niet wachten.

Afgelopen zondag was het zover. Samen met Opa trein, (tja die naam kan niet missen natuurlijk) renden ze het spoor over naar de ingang. De treinen die daar stonden werden natuurlijk eerst uitgebreid bekeken. Er zijn veel mogelijkheden om ook in de treinen te kijken en ook dat vonden ze te gek! Vooral de treinen ‘met een bijzonder verhaal’.

spoorwegmuseum nieuw modellenmagazijn tof uitjes met kinderen in utrecht

Het Modellenmagazijn
Sinds 4 juli is het Modellenmagazijn geopend. Een permanente expositie van de bijzondere collectie treinmodellen, die vaak al decennia tot de collectie van het museum behoren. Er is er niet alleen aandacht voor de modellen zelf, maar ook voor de mensen achter de modellen. Getoond worden vele unieke modeltreinen, van fabrieksmodellen en zelfbouwlocomotieven tot stokoud speelgoed en zeldzame verzamelobjecten. Het Modellenmagazijn brengt deze prachtige collectie op een speelse manier tot leven.

Vooral de lucifertreintjes en alle oude speelgoedtreinen waren favoriet bij de mannen. Maar ook de grote verzameling van heel veel verschillende modeltreinen bij elkaar. Met een druk op de knop, kon je een van de modellen, in het licht zetten en kreeg je heel veel informatie te lezen op het scherm. Ze keken hun ogen uit. Zoveel te zien en te ontdekken. Leuk om ook via de kleinste modellen meer te weten te komen over de geschiedenis en vooral ook te genieten van alle verschillende verzamelobjecten.

spoorwegmuseum nieuw modellenmagazijn tof uitjes met kinderen in utrecht

Nog veel meer te ontdekken
Na het Modellenmagazijn maken we nog een rondje door het museu. Er is nog veel meer te zien en te doen! We genieten van ‘de grote ontdekking’ en de verhalen in het theater. Maar ook de vuurproef waar we wel 3 x enorm hebben genoten van het besturen van onze eigen trein. Nou ja, zo voelde het in ieder geval. Wat hebben we gelachen, ja, de volwassenen misschien nog wel harder dan de koters.
Het treintje buiten was ook favoriet bij de heren. Zo konden wij genieten van wat lekkers op het heerlijke terras. Goede deal dacht ik zo.

Het was een hele fijne dag. We hebben weer veel nieuwe dingen ontdekt en geleerd maar ook heel veel plezier gehad. Een heel tof uitje voor onze beide mannen van 7 en 3 jaar. En zeker ook voor volwassenen. Wij namen opa mee en dat was een groot succes!

spoorwegmuseum nieuw modellenmagazijn tof uitjes met kinderen in utrecht

spoorwegmuseum nieuw modellenmagazijn tof uitjes met kinderen in utrecht

Praktisch
Het Spoorwegmuseum is van dinsdag t/m zondag open van 10.00 tot 17.00 maar tijdens schoolvakanties ook op maandag. Meer informatie en kaartverkoop via www.spoorwegmuseum.nl.

spoorwegmuseum modellenmagazijn uitje met kinderen kindvriendelijk utrecht

spoorwegmuseum nieuw modellenmagazijn tof uitjes met kinderen in utrecht

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *