Bezoek, zoek en speur op Kasteel De Haar in de herfstvakantie

Speurneuzen opgelet: tijdens de herfstvakantie (13 t/m 28 oktober 2018) kun je bij Kasteel de Haar niet één, niet twee, maar drie speurtochten volgen! Kies jouw favoriet of beleef ze allemaal: Kasteel de Haar biedt deze herfst voor ieder wat wils.

Z00-K Het Dier van de Haar (4-7 jaar)
Hou jij van dieren? Van paarden, herten, kikkers, huisdieren, maar ook van fantasiedieren met een verhaal? En ben je dol op kastelen? Volg dan de ‘Zoo-K Het Dier van de Haar’ speurtocht. Aan de hand van een eigen opdrachtenboekje en een looproute mag je zelfstandig rondneuzen in het kasteel. Al speurend kom je tijdens je bezoek van alles te weten over de dieren die het kasteel en de kasteeltuin rijk zijn.

Speurtochten kasteel de haar herfstvakantie
Op bezoek bij de Baron en Barones (8-12 jaar)
Laat je ‘rondleiden’ door de baron en barones. De laatste bewoners van Kasteel de Haar Thierry van Zuylen van Nijevelt van De Haar en barones Gabrielle van Zuylen laten je alle mooie ruimtes van het kasteel zien. Bereken onderweg hoe hoog de Main Hall eigenlijk is en ontdek de favoriete kleur van architect Pierre Cuypers. Terwijl je spannende opdrachten krijgt, leer je van alles over het kasteel.

Parkspeurtocht (6+ jaar)
Houd jij van speuren? Ben je dol op kastelen? En lijkt het je leuk om al spelenderwijs meer te leren over het park en het kasteel? Kom dan speuren met de parkspeurtocht en ontdek de mooiste plekken. In de tuinen van Kasteel de Haar kan je (samen met je mede-speurder) een spannende speurtocht volgen. Loop langs de mooiste plekjes en ontdek alle leuke weetjes over het kasteel, het park én over de dieren die hier wonen.

Je bent gemiddeld één uur bezig met de speurtocht en komt onder andere langs de rozentuin, het doolhof en het hertenkamp. Leer over het ontstaan en de magie van het park. Tijdens het speuren ga je op zoek naar antwoorden op verschillende vragen.

Op zoek naar tickets
Tickets voor de ‘Zoo-K Het Dier van de Haar’ en de ‘Op bezoek bij de Baron en Barones’ speurtocht kosten €12,50 voor kinderen van 4-12 jaar (incl. kasteel, park en opdrachtenboekje) en €16,00 voor volwassenen (incl. kasteel en park). Kinderen onder de 4 jaar kunnen de speurtocht gratis volgen. Met een museumkaart betaal je alleen €2,50 toeslag voor het opdrachtenboekje. De kosten voor de ‘Parkspeurtocht’ zijn €2,50 (excl. park- en kasteelentree). Tickets voor de verschillende speurtochten zijn verkrijgbaar in de Kasteelwinkel.

Herfstkleuren bij kasteel de haar in haarzuilens tijdens de herfstvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *