Bezoek de interactieve expo Later word ik een skelet

Vanaf zaterdag 29 september kun je op kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat de expositie ‘Later word ik een skelet’ bezoeken. Deze interactieve expositie daagt je uit om te zoeken in het verleden en een plek te creëren voor jezelf in de toekomst. Want waar was je voor je geboren werd en waar blijf je als je er niet meer bent? Met deze vragen als uitgangspunt zet kunstenaar Luca Stappers een verrassende speurtocht uit door het Gebouw en ontdek je dingen waarvan je het bestaan niet kon vermoeden!

De tentoonstelling later word ik een skelet bij de vrijstaat in utrecht

Daphne de Bruin (artistiek leider De Vrijstaat): ‘Met feestdagen als Halloween en Allerzielen is het najaar hèt moment voor een expo over leven en dood. In Zuid-Amerika herdenken de mensen hun doden tijdens Dia de los Muertos. Dit volksfeest wordt gevierd met vrolijke optochten en picknicken op de begraafplaats. Wist je dat Halloween hier ook uit is ontstaan? Samen met Luca Stappers bedenken we eigen manieren om de doden een plek te geven in ons leven. Want als we stil kunnen staan bij onze eigen sterfelijkheid kunnen we het leven beter vieren.’

Een bezoek aan Later word ik een skelet’ is een unieke ervaring voor nieuwsgierige jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Ga tranentrekken, DNA invriezen, spelen met schimmen, lichtgevende schedels maken en een interactief kerkhof inrichten voor de doden die jij wilt herinneren. Ze dagen jong én oud uit om te verdwalen in de tussenwereld op zoek naar geesten uit het verleden.
Luca Stappers is dit jaar Kunstenaar in Huis bij De Vrijstaat. Als beeldend theatermaker werkt hij vaak samen met kinderfilosofe Laura Minderhoud. Dit jaar gaf Luca les op De Vrijstaat KunstAcademie en was hij een van onze kunstenaars bij onze kunstvakantieweek Nomadenkamp.

> Tip: werk tijdens de herfstvakantie (wo, vr, zo) zij aan zij met Luca aan bijzondere lichtsculpturen en loop mee in de Sint Maartenoptocht op 10 november in de binnenstad van Utrecht.

Later word ik een skelet bij de vrijstaat in utrecht

Praktische info
De expo is van 29 september t/m 2 december elke zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur te bezoeken in het Gebouw, de expo-ruimte van De Vrijstaat (t.o. Madridstraat 1, Utrecht). Tijdens de herfstvakantie zijn ze ook open op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 oktober. Reserveer je plekje voor de speurtocht om 12.30 of 15.00 uur via www.devrijstaat.nl of vier je verjaardag in ‘Later word ik een skelet’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *