Bezoek aan Huis van Sinterklaas

Door Endre Davids, vader van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent ook dat het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent weer geopend is. Ook Bier en Appelsap bracht een bezoekje.

Op woensdagmiddag ging ik met Maxime, Xavier en een vriendinnetje van Maxime naar het museum. We mogen ons melden in een klein gebouwtje aan het mooie binnenplein. Buiten kan je je met Circus Snor vermaken, binnen mogen kinderen een mooie muts met hun naam maken en kan je een tekening voor Sint maken.

Huis van Sinterklaas Catharijneconvent utrecht

Huis van Sinterklaas Catharijneconvent utrecht

Je reserveert kaartjes voor een timeslot en gaat dan met een groepje het museum in. Dit jaar begeleidt Maas ons door het museum. Maas is een oude schippersvriend van Sinterklaas en Sint heeft dit jaar gevraagd om ons te vertellen over de avonturen die ze samen hebben beleefd.

Huis van Sinterklaas Catharijneconvent utrecht

Huis van Sinterklaas Catharijneconvent utrecht

Wat blijkt: Sinterklaas is heel goed in het voorspellen van het weer en kan met de staf de hemel in en voorkomt zo de grootste stormen. Daarom is Sinterklaas ook een grote vriend van alle scheepvaartlieden. Maas heeft ons de verschillende kamers laten zien en natuurlijk veel meer verteld over de avonturen die ze samen op zee hebben beleefd. Hoogtepunten waren het bezoek aan de geheime kamer en natuurlijk het grote moment dat we Sinterklaas mochten ontmoeten in zijn werkkamer. Hier was er tijd voor wat vragen en natuurlijk een foto met alle kinderen en Sinterklaas.

Wil je ook het Huis van Sinterklaas bezoeken? Er zijn nog een aantal kaartjes voor 3, 4 of 5 december. Elk jaar is het Huis zeer populair, kaartjes gaan zo’n 1,5 maand vantevoren in de verkoop, dus zet het anders alvast in je agenda voor volgend jaar!

Meer informatie vind je op www.huisvansinterklaasinutrecht.nl.

Huis van Sinterklaas Catharijneconvent Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *