Beleef de zomer in het archief!

In de zomervakantie organiseert Het Utrechts Archief op de woensdagmiddagen gezellige kinderworkshops in het monumentale gebouw aan de Hamburgerstraat 28. In een sfeervolle setting midden in het centrum (dit was vroeger de oudste abdij van Nederland!) gaan kids aan de slag met een tekenfilm of animatiefilm. De ouders zijn welkom voor een heerlijk drankje op het terras van De Rechtbank.

utrechts archief workshops kinderen utrecht

Bij Het Utrechts Archief loopt nu de tentoonstelling Utrecht op film, met mooie en nostalgische filmbeelden van de stad en provincie Utrecht. Je ziet hoe Utrechtse filmmakers vroeger aan de slag gingen met hun eigen films. Wil je weten hoe kinderen ├ęcht lang geleden, namelijk meer dan 150 jaar, hun eigen tekenfilmpjes maakten? Dat maak je mee in de creatieve tekenworkshop voor kinderen: je maakt je eigen fenakistiscoop. Dit was de voorloper van de tekenfilm en vroeger erg populair bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Tijdens de animatie-workshops ontdek je hoe een animatie je hoofd op hol kan brengen. Bij het maken van animatie kan namelijk alles! Je maakt je eigen flipboekje om mee naar huis te nemen, of een stop-motion animatie: met behulp van papier, knutselmateriaal en klei breng je een zelfbedacht wezen tot leven!

Bekijk hieronder alvast een filmpje van hoe zo’n filmpje er uit kan komen te zien:

De workshops zijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en kosten 3,-. Betalen kan ter plekke bij de receptie. Meer info en alvast aanmelden? Kijk dan op de website van het Utrechts Archief.

archief utrecht workshop kinderen zomervakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *