Beleef een muzikale herfstvakantie in Museum Speelklok

Dit najaar staat heel Utrecht in het teken van robots. Museum Speelklok laat dit thema samenkomen met muziek in hun internationale tentoonstelling Robots Love Music. Zo organiseren zij in de herfstvakantie verschillende evenementen en workshops.

 muzikale voorstelling Koppie Koppie, Robokoppie bij Museum Speelklok
Muzikale familievoorstelling Koppie Koppie, Robokoppie! (6-12 jaar)
Ga tijdens de herfstvakantie kijken naar de muzikale familievoorstelling Koppie Koppie, Robokoppie! van het Rosa Ensemble in Museum Speelklok. Een grappig en ontroerend verhaal over een eenzaam meisje en haar bijzondere robotvriendje. Ontdek tijdens deze voorstelling dat een robot niet alleen hersens, maar ook een hart kan hebben.

Petra’s vader en moeder zijn topmusici en hebben het heel druk. Wanneer Petra met haar ouders mee op tournee is, is ze veel alleen en wordt onder druk gezet om net zo goed te kunnen spelen als haar ouders. Ze heeft het idee dat haar vader en moeder helemaal niet naar haar luisteren. Gelukkig heeft Petra een vriendje dat wel luistert. Een stuntelige robot die altijd paraat staat om haar te helpen! Zal het hem lukken om Petra op te vrolijken?

De voorstellingen zijn doordeweeks te zien van 20 t/m 28 oktober om 13.30 en 15.00 uur, in het weekend alleen om 13.30 uur. Entreeprijzen verschillen per leeftijdscategorie, voor meer informatie hierover en over de voorstelling kun je kijken op de website.

Win 2 x 2 kaartjes
Bier en Appelsap mag 2 x 2 kaartjes weggeven voor de voorstelling Koppie, Koppie, Robokoppie. Ga naar Bier en Appelsap op Facebook, laat een berichtje achter dat je meedoet. De winactie loopt t/m donderdag 18 oktober. Uit alle deelnemers loten we 2 winnaars. Vrijdag 19 oktober maken we de winnaars bekend. Dus houd Facebook in de gaten!

Knutsel je eigen muziekrobotje (5+ jaar)
Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los tijdens de herfstvakantie in Museum Speelklok, want dan krijg je de kans om jouw eigen muziekrobotje te maken en te versieren. Hoe het werkt? Wanneer je meedoet aan de activiteit krijg je in het museum een klein speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Ook ontvang je een robot-bouwpakketje. Knip het bouwpakketje uit en pak het speelwerkje in. Heb je dat gedaan? Dan begint het leukste werk! Versier jouw muziekrobotje op je eigen manier. Jij bepaalt helemaal zelf hoe hij eruit komt te zien.

Knutsel je eigen muziekrobotje bij Museum Speelklok
De knutselactiviteit is van 13 t/m 19 oktober in Museum Speelklok. Van 10.00 tot 17.00 uur kan je op elk moment beginnen. Vooraf aanmelden is dus niet nodig!

Zowel de voorstelling Koppie Koppie, Robokoppie als de knutselactiviteit met muziekrobotje worden georganiseerd in verband met de grote tentoonstelling Robots Love Music, die t/m maart 2019 te bezoeken is. Het gehele programma en nog meer informatie hierover is te vinden op de website van Museum Speelklok.

Museum Speelklok, Steenweg 6, Utrecht 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *