Beleef het bos bij speelpad Beerschoten

Door Annalotte Ossen, moeder van Zoë, woont in de Dichterswijk.

Met onze dochter Zoë en onze hond proberen we regelmatig nieuwe paden en wandelingen uit buiten Utrecht. Heel even in de auto of op de fiets en je komt bij een van onze favorieten: het speelpad bij landgoed Beerschoten in de Bilt.

Als ik de auto open, springt onze hond eruit en kwispelt erop los als hij ziet waar we zijn. Zoë van anderhalf loopt al graag een stuk mee en is dol op klauteren. Dat kan hier volop: over boomstammen, rondrennen en sjouwen met takken. Als ze moe wordt, zit ze ook lekker in de buggy, die prima mee kan omdat het pad goed begaanbaar is. Dan genieten we samen van de stilte en het zonnetje.

Paviljoen Beerschoten de Bilt bos wandelen

Paviljoen Beerschoten
De laatste keer kwamen we erachter dat het speelpad van 1 kilometer niet alleen een leuke wandeling is, maar dat er ook een spannende speurtocht bij hoort! De speurtocht begint en eindigt bij het vroegere koetshuis: het infocentrum paviljoen Beerschoten.
’s Zomers zitten we hier vaak buiten, heerlijk in het zonnetje. In de winter warmen we binnen op met chocolademelk.
We worden hier altijd heel hartelijk ontvangen door de mensen die in het infocentrum werken en zij vertellen graag over de grote luchtfoto van alle landgoederen van het Utrechts Landschap, zeker een bezichtiging waard!
Als we moeten schuilen voor een regenbui, zit Zoë hier graag binnen aan een van de kleine tafeltjes met potloden en papier.

paviljoen beerschoten de bilt bos

Speurtocht
Voor de speurtocht kun je voor €1,- een folder kopen met daarin de route van het speelpad en bijbehorende opdrachten. Het speelpad staat aangegeven met 5 paaltjes en op deze paaltjes staat een kompas. Bij de paaltjes hebben we onze kaart nodig en samen met Zoë doen we ons best om het gat in de kaart, precies passend op het paaltje te leggen. Dan geeft het kompas de kleur van de opdracht en de richting aan waar we naartoe moeten.

Het speelpad neemt ons mee in de wereld van Sophie. Zij was de dochter van de koetsier en leefde meer dan 100 jaar geleden in het koetshuis. Het bos was de achtertuin waarin zij vaak speelde. Samen gaan we wigwamhutten bouwen en op zoek naar konijnensporen, die onze hond al gauw vindt! Zoë vindt de beste verstopplekken en schatert het uit wanneer ik haar vind. De opdrachten zijn leuk om samen met je kinderen te doen en voor oudere kinderen ook zelfstandig te doen. We eindigen weer bij het koetshuis.

Paviljoen Beerschoten de Bilt

Meer activiteiten voor kinderen
Naast het speelpad is er nog veel meer te doen op landgoed Beerschoten. Er worden educatieve wandelingen georganiseerd voor kinderen van 10 t/m 12 jaar en er zijn activiteiten binnen en buiten, van knutselen tot de dieren in het bos ontdekken.

Praktische info
Er is voldoende parkeergelegenheid voor je auto of fiets bij het infocentrum.
In het infocentrum zijn toiletten en is er een verschoontafel aanwezig. Er is een automaat met koffie, thee en chocolademelk en er zijn kleine snacks te koop.

Paviljoen Beerschoten, De Holle Bilt 6, De Bilt

Beerschoten bos de Bilt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *