Appelplukdagen in de regio Utrecht

Op zaterdag 15 september start de Landelijke Appelplukdag! Wij hebben enkele leuke adressen verzameld in de regio Utrecht. Mocht je deze dag niet kunnen, dan hebben sommige fruittelers ook op andere data nog mogelijkheden om zelf je appels te kunnen plukken. Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Landwinkel De Groene Ham
De appelplukdagen zijn een prachtige gelegenheid om kennis te maken met diverse appelrassen en natuurlijk de smaak van de nieuwe oogst te proeven. De kinderen kunnen zelf hun appel schillen met de appelschilmachine en er staat een groot springkussen! Maak ook een ritje in de pluktrein door de prachtige boomgaard en zie hoe alles groeit. Na het plukken is er voor iedereen op het terras in de boomgaard een heerlijk kopje koffie.

Wanneer: 15 en 22 september van 10.00 – 16.00 uur
Waar: Landwinkel de Groene Ham, Parkweg 22A, Vleuten

Appelplukdag bij landwinkel de Groene Ham in Vleuten
Fotocredits: Facebookpagina Landwinkel de Groene Ham

Nieuw Slagmaat
De boomgaard van Nieuw Slagmaat staat bekend om de vele rassen die je kunt plukken. Het trekkertreintje, de huifkar en de veewagen brengen je naar alle leuke plekken op de boerderij: natuurlijk de boomgaard, maar ook het maïsdoolhof, de dieren, de bloemenvelden en het trekpontje. De Landwinkel is deze dagen extra feestelijk en op het speciale terras kun je allerlei lekkers eten en drinken van eigen boerderij.

Wanneer: 15 en 16, 22 en 23 september, 10.00 – 16.00 uur
Waar: Landwinkel Nieuw Slagmaat, Marsdijk 5, Bunnik

Landwinkel Fruitwaard
Zaterdag kun je appels en peren komen plukken in de boomgaard. Met een pluktreintje word je op de plukbestemming gebracht. Daar zijn ervaren plukkers die je met enthousiasme uitleg zullen geven. Ook de imker is aanwezig met zijn bijen en honing. Na de zelfpluk kun je lekker nagenieten op het terras. Geniet van een lekker bakje koffie of thee en appeltaart. De kinderen kunnen hun energie kwijt op het springkussen.

Wanneer: 15 september 10.00 – 16.00 uur
Waar: Landwinkel Fruitwaard, Oudeslootseweg 3, Lopik/Jaarsveld

Appelplukdag bij landwinkel de fruitwaard in Lopik
Fotocredits: Facebookpagina Landwinkel de Fruitwaard

Plattelandswinkel de Achterdijk
Kom plukken en proeven bij de Achterdijk. En ervaar hoe het is om een echte fruitplukker te zijn. Er zijn appels en aardbeien te plukken. Ook kan je een kijkje nemen in de winkel waar je onder meer heerlijke 100% pure fruitsappen, mooie geschenkmanden, eerlijk vlees, lekkere boerenkazen, boeren scharrel eieren en allerlei lekkere producten kan kopen.
Wanneer: 22 september 10.00 – 16.00 uur
Waar: Plattelandswinkel De Achterdijk, Achterdijk 25 in Bunnik

Appels plukken bij De Kersenhut
Met de appeltrein wordt je naar de boomgaard gebracht waar je tegen een kleine vergoeding appels mag plukken. Daarnaast zijn er bij de naastgelegen Landwinkel diverse proeverijen. Er zijn wafels, versgebakken appeltaart maar ook heerlijke zelfgemaakte pompoensoep. Kinderen kunnen met behulp van speciale stickers en sjablonen hun appel versieren. Verder vertelt een imker alles over bijen in de boomgaard. Mocht je naast appels ook alles willen weten over kersen, dan kun je Het Kersenmuseum bezoeken.

Wanneer: 15 september, 10.00 – 16.00 uur
Waar: Landwinkel en Schenkerij de Kersenhut, Cothen

Appelplukdag bij de Kersenhut in Cothen
Fotocredits: Facebookpagina de Kersenhut

De Haarse Gaard
De Appelplukdag is een leuke dag voor jong en oud, boordevol activiteiten. Natuurlijk ga je lekker appels plukken, maar er is nog veel meer te doen. Wat dacht je van een ritje door de boomgaard in de pluktrein, uitleg van de fruitteler, zelf een sapje persen, dolen in het doolhof, schminken, springen op het springkussen, een ritje op de pony, struinen op de kleine streekmarkt, genieten van een heerlijke vers bereide pizza van onze pizzabakker of een ambachtelijk boerenijsje.

Wanneer: 22 september van 10.00 – 16.00 uur
Waar: De Haarse Gaard, Thematerweg 8, Haarzuilens

Appelplukdag De Haarse Gaard
Fotocredits: Facebookpagina De Haarse Gaard

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *