Zondagtip: Tweetakt op Fort Ruigenhoek

Op de tentoonstelling die het Utrechtse kunstenfestival Tweetakt jaarlijks inricht op Fort Ruigenhoek bij Groenekan is tot 10 juni het werk te zien van vijftien kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zeven Nederlandse kunstenaars en een Vlaming ontwikkelden op uitnodiging van Tweetakt nieuw werk. Daarbij lieten ze zich inspireren door de locatie: een 19de eeuws boomrijk forteiland met bunkers en een slotgracht. En door het feit dat al deze werken zich nadrukkelijk richten op een jong publiek.

tweetakt festival ruigenhoek groenekan kunst theater kindvriendelijk

Naast deze nieuwe kunstwerken zijn er op het Fort bestaande korte films, installaties en objecten te zien van de in Nederlandse werkende kunstenaars Oscar Peters, Sander Bos, Laura Jatkowski en Flora Reznik, van de Japanse experimentele filmmaker Takashi Makino en van het Oostenrijkse videokunstenaarsduo Hund & Horn.

tweetakt festival ruigenhoek groenekan kunst theater kindvriendelijk

Ga met je kinderen de kunstwerken bekijken, rust uit op het gezellige terras en laat de kinderen lekker spelen op het fort. Op zondag 27 mei en zondag 10 juni kun je ook naar de voorstelling Detective Le Schmou van Kajetan Uranitsch. De beste geheimdetective die er bestaat komt een zaak oplossen in het theater!

Over de voorstelling
Weer een zaak om op te lossen voor detective Le Schmou. Geen raadsel is hem te groot, Le Schmou is de beste geheim detective die er bestaat. Maar waarom is detective Le Schmou vandaag naar het theater gekomen? Is hier soms iets gebeurd wat hij moet oplossen?

Detective Le Schmou is een voorproefje van een voorstelling die Kajetan in samenwerking met Tweetakt aan het maken is. De volledige voorstelling gaat volgend jaar in première.

tweetakt festival ruigenhoek groenekan kunst theater kindvriendelijk

Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek is te bezoeken op:
zondag 27 mei
zondag 3 juni
zondag 10 juni

Adres: Ruigenhoeksedijk 125, Groenekan

Meer informatie en kaartverkoop: www.tweetakt.nl

Entreebewijs voor de theater- en dansvoorstellingen zit niet automatisch inbegrepen bij een entreebewijs voor het fort. De kaartjes voor de voorstellingen kun je via het programmaschema kopen of op de dag zelf bij de kassa op het fort. Bij aankoop van een kaartje voor de voorstelling kun je eventueel gelijk een entreekaart voor het fort kopen.

foto’s zijn gemaakt door C. van den Arend

tweetakt festival ruigenhoek groenekan kunst theater kindvriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *