Workshops muziekrobots in Museum Speelklok en bibliotheek

Museum Speelklok en Bibliotheek Utrecht bieden kinderen van 9-12 jaar de komende maanden een gecombineerd programma bij de expositie Robots Love Music. In Museum Speelklok leren ze hoe een muziekrobot werkt. Tijdens de workshop in het Laboratorium in de Centrale Bibliotheek gaan ze een muziekrobot maken en programmeren!

Expositie Museum Speelklok
Elke workshop start in Museum Speelklok. Hier krijgen de kinderen een speciale rondleiding door de tentoonstelling ‘Robots love Music’. Ze horen alles over de verschillende muziekrobots en ontdekken hoe deze live muziek kunnen maken. Na afloop van de rondleiding gaan ze naar het Laboratorium in de Centrale Bibliotheek.

robot love music utrecht museum speelklok bibliotheek

Laboratorium Centrale Bibliotheek
In het Laboratorium bouwen de kinderen zelf hun eigen muziekrobot. Daarna leren ze ook programmeren, zodat de robots ook echt muziek kunnen maken. Alle muziekrobots uit de workshops worden uiteindelijk weer in Museum Speelklok geëxposeerd.

robots love music museum speelklok
Meedoen
De gecombineerde workshops zijn op  14 november, 12 december, 9 januari en 13 februari, steeds van 14.15 – 16.15. De kosten voor kinderen zijn €7 + €4 toeslag, ouders betalen €13 en museumkaarthouders alleen €4 toeslag. Reserveren kan via de website van de Bibliotheek Utrecht en het afrekenen aan de kassa van Museum Speelklok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *