Winactie: Nieuw modellenmagazijn bij Spoorwegmuseum

Op woensdag 4 juli opent het Spoorwegmuseum het Modellenmagazijn. Dit is een permanente expositie van de bijzondere collectie treinmodellen, die vaak al decennia tot de collectie van het museum behoren. Hierbij is er niet alleen aandacht voor de modellen zelf, maar ook voor de mensen achter de modellen. Je kunt veel unieke modeltreinen bekijken, van fabrieksmodellen en zelfbouwlocomotieven tot stokoud speelgoed en zeldzame verzamelobjecten. Het Modellenmagazijn brengt deze prachtige collectie op een speelse manier tot leven.

modeltreinen spoorwegmuseum zomervakantie

De uitvinding van de stoomlocomotief vormde aan het begin van de negentiende eeuw het startschot voor een revolutie op het gebied van vervoer. De trein sprak zo tot de verbeelding, dat al snel alle mogelijke spoorwegmaterieel in het klein werd nagebouwd. Zo kwamen omstreeks 1835 de eerste speelgoedtreintjes op de markt en ontwikkelde zich in de loop der tijd een heuse speelgoedindustrie. Ook professionele locomotiefbouwers en ingenieurs bouwden treinen in het klein, bijvoorbeeld met het doel om de vorm en kleur van een nieuw type te testen. Volkomen uniek zijn de modellen die gemaakt zijn door hobbyisten, die al hun vrije tijd opofferden om hun favoriete locomotief of rijtuig zo realistisch mogelijk na te bouwen. Al die verschillende soorten treinmodellen vormen tot de dag van vandaag geliefde objecten voor verzamelaars. Wat maakt treinmodellen toch zo fascinerend? Ontdek het in het Modellenmagazijn en maak kennis met de mensen achter de modellen: de bouwers, bedenkers, bezitters en beginners.

spoorwegmuseum modeltreinen

Tentoonstellingen en Techlab
In de zomervakantie kun je in het Spoorwegmuseum ook verschillende andere tentoonstellingen bekijken, zoals ‘de spoorloper’ en ‘de sporen van smaragd’. In het Techlab word je een echte treinexpert, door alle proefjes kun je ontdekken hoe een trein werkt. Trek een keer aan de noodrem of sluit zelf de stoomkring op de juiste manier, waardoor de trein zal gaan rijden. Neem een kijkje op de website van het Spoorwegmuseum voor alle activiteiten en tentoonstellingen.

Winactie
Bier en Appelsap mag 2 x 4 kaartjes weggeven voor het Spoorwegmuseum, zodat je zelf het nieuwe Modellenmagazijn kunt gaan bekijken. Laat bij de post over het Spoorwegmuseum op Facebook een reactie achter dat je meedoet. Uit alle deelnemers loten we 2 winnaars. Meedoen kan t/m zondag 1 juli. De winnaars maken we bekend via Facebook.

techlab spoorwegmuseum zomervakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *