Win kaartjes voor film Jane bij ’t Hoogt

Op 28 december gaat de mooie en bijzondere filmdocumentaire ‘Jane’, over de jonge jaren van Jane Goodall, in première bij Filmtheater ’t Hoogt in Utrecht. En Bier en Appelsap mag 4 kaartjes weggeven, lees dus gauw verder!

Film Jane bij filmtheater t hoogt utrecht

Waar gaat de film over?
Als 26-jarige secretaresse krijgt Jane Goodall van paleontoloog Leakey de kans om naar Afrika te gaan, haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding (“een open geest, een passie voor kennis, geduld en liefde voor dieren” waren de vereisten) trekt zij, samen met haar moeder, naar de wildernis om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden.

Het zijn paradijselijke en bijna onwerkelijke beelden. Met een in onze ogen ongekende naïviteit benaderen zij en Hugo de chimpansees en de gevaren in de wildernis. Het zijn de jaren zestig en in meerdere opzichten lijkt de wereld nog onschuldig. Nooit eerder waren deze beelden over haar beginjaren, haar grote wetenschappelijke doorbraken en de opbloeiende liefde tussen Hugo en haar te zien.

Pas in 2014 werd deze filmische schat, meer dan 100 uur aan prachtig warm en teder 16 mm materiaal, teruggevonden in de archieven van National Geographic. Met het nuchtere commentaar van de oude Jane Goodall (nu 83) is het een bijzonder ontroerende en wonderbaarlijke film geworden.

Fiolm Jane bij filmtheater t hoogt in utrecht

Winactie
Wil jij met het hele gezin naar de film Jane op vrijdag 29 december om 16.15 uur in Filmtheater ’t Hoogt? Bier en Appelsap mag 4 kaartjes verloten!
Ga naar Bier en Appelsap Utrecht op Facebook en laat een berichtje achter bij de post over deze film.
Meedoen kan t/m donderdag 21 december 2017 en uit alle deelnemers loten we 1 winnaar!

De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld is en dus geschikt vanaf ongeveer 8 jaar.
Wil je zeker zijn van kaartjes? Bestel deze dan via de website van ’t Hoogt.

Filmtheater ’t Hoogt, Hoogt 4, Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *