Weekendtips Gooi- en Vechtstreek 10 t/m 12 november

We hebben weer allerlei leuke dingen voor je op een rijtje gezet. Vier Sint Maarten op de boerderij, neem een kijkje achter de schermen bij Het Klokhuis Onderneemt Backstage, of bezoek een van de leuke workshops, festivals, marktjes of voorstellingen. Fijn weekend!

Dummie de Mummie: de musical (6+)
Wie kent de vrolijke Dummie de Mummie niet uit de populaire boekenserie van Tosca Menten? ‘Dummie de Mummie’ is een spiksplinternieuwe familiemusical, gebaseerd op de gelijknamige razendpopulaire en meermaals bekroonde kinderboekenserie. Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal, woont in het saaiste dorp ter wereld en maakt nooit iets mee. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en ziet ineens een mummie in je bed liggen. Je schrikt je rot, doet je ogen dicht, telt tot tien en… hè, die mummie ligt er nog steeds! Wat doe je dan?

Wanneer: vrijdag 10 november
Waar: Flint, Amersfoort
Meer info: website Flint

Dummie de Mummie: de musical kindvriendelijk uitje activiteit voorstelling amersfoort
Credits: website Flint

Sterren kijken bij de Sterrenwacht in ‘s-Graveland
Kijk vrijdagavond naar de wonderen van het heelal door de twee grote telescopen van de sterrenwacht. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je de maan, planeten, nevels en zelfs andere sterrenstelsels op miljoenen lichtjaren afstand bekijken. Naast sterrenkijken zijn er geregeld leuke quizzen, informatieve presentaties en een knutseltafel met kleurenplaatjes van het heelal voor de jongste kinderen. Ook als het bewolkt is, ben je welkom voor de presentaties en een toelichting over de telescopen.

Wanneer: vrijdag 10 november
Waar: Bezoekerscentrum Gooi- en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Sint Maarten op de boerderij
Op zaterdag organiseert Hoeve Ravenstein weer een mooie Sint Maarten optocht over het schemerige Landgoed Groeneveld. Vanaf 15.00 uur zijn er leuke activiteiten voor de kinderen en is het Boerderijterras geopend en rond 17.00 uur start de lampionnenoptocht in 2 groepen: voor de grotere kinderen en een kortere route voor de kleintjes. Na afloop kun je genieten van een heerlijke kop soep met brood. Geef je van tevoren wel even op via de website van Hoeve Ravenstein.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

CoderDojo (7+)

CoderDojo Bussum kindvriendelijk uitje activiteit programmeren
Credits: website Bibliotheek Gooi en Meer

Bij CoderDojo kunnen jongeren alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps of zelfs robots. Op deze dag kunnen jongeren tijdens een CoderDojo-workshop kennismaken met programmeren. Deze keer kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Programmeren met scratch of aan de gang met de nieuwe robots die de coderdojo Hilversum heeft. Of misschien wel een website maken met HTML. Dit evenement is gratis, maar je moet je wel even van tevoren aanmelden.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Bibliotheek Bussum
Meer info: website Bibliotheek Bussum

Naar de film
Dit weekend kun je ook weer naar de film! Zo draait ‘Bigfoot Junior’ in Filmhuis Bussum. Dus niet zo’n zin in een wandeling of iets actiefs, ga lekker relaxen en ga naar de film.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: filmhuis Bussum
Meer info: website Filmhuis Bussum

Het Klokhuis Onderneemt Backstage
Zaterdag wordt “Het Klokhuis Onderneemt Backstage” georganiseerd. Tijdens deze dag krijgen kinderen uitleg van ondernemers en kunnen ze een kijkje nemen achter de schermen van het bedrijf. Doel van het project is om kinderen vertrouwd te maken met ondernemerschap én om ze te inspireren ondernemende vaardigheden te ontwikkelen. De keuze uit bedrijven is groot en gaat van kippenboer en chocolademaker tot wasserette en tassenontwerper. Op de website vind je de deelnemende bedrijven in jouw buurt en hier kan je je ook meteen inschrijven.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Diverse bedrijven in het hele land
Meer info: website het Klokhuis Backstage

Meneertje Meer (3+)
Meneertje Meer gaat over een Meneertje dat steeds meer wil en steeds meer neemt. Hij maakt uiteindelijk zelfs meer Meneertjes van zichzelf. Maar die Meneertjes willen ook meer en meer. De wereld raakt overspoeld door Meneertjes. Dan wil Meneertje Meer niets meer. Een beeldende en vrolijke voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar over alles willen hebben en meer dan dat. Totdat blijkt dat teveel echt bestaat.

Wanneer: zaterdag en zondag
Waar: De Krakeling, Amsterdam
Meer info: website De Krakeling

Meneertje meer voorstelling in podium Hoge Woerd
foto door Kamerich & Budwilowitz

Trotsmarkt bij Kasteel Groeneveld
Bij Kasteel Groeneveld in Baarn staan iedere 2de zondag van de maand tot en met november standhouders die een passie hebben voor wat ze aanbieden: een gevarieerd aanbod van heerlijke en eerlijke producten. Om op de markt zelf te eten of drinken, of voor thuis bij de borrel. En er is van alles te doen, voor jong en oud. Sluit je boswandeling of bezoek aan het kasteel eens af met een bezoek aan deze markt en je dag is compleet.

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trotsmarkt

Kinderfilmfestival bij Filmhuis Artishock
Het thema van dit festival is Bouwen!! Er worden op zondag 12 november drie “bouwfilms” vertoond: om 9.30 uur Buurman en Buurman (4+), om 12.15 uur The Boxtrolls (6+) en om 15.30 uur Bouwdorp (8+). Geen festival zonder leuke activiteiten & lekkers! Dus ga samen met je broertje, zus en ouders naar het Filmtastisch KinderFilmFestival en laat je verrassen!

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Filmhuis Artishock, Soest
Meer info: website Filmhuis Artishock

Klokhuis MaakLabKlokhuis maaklab: werken met hout beeld en geluid hilversum museum kunst wetenschap cultuur kind kindvriendelijk kids kinderen weekend weekendtips gooi

Hou jij van knutselen, ontwerpen, uitvinden, timmeren, zagen, lijmen, tekenen of gewoon lekker aanrommelen met materiaal? Kom naar het Klokhuis MaakLab bij Beeld en Geluid! Het Klokhuis MaakLab wordt iedere maand omgetoverd in een nieuw thema aansluitend op de Klokhuis Maakt-afleveringen op tv.

Wanneer: elke zondag
Waar: Beeld en Geluid, Hilversum
Meer info: website Beeld en Geluid

Sint-speurtocht bij Geertje’s Hoeve
Van 12 november tot 5 december kan je zoeken naar de sinterklaasbordjes op de boerderij, kan jij alle bordjes vinden? Raad het woord en krijg iets lekkers.

Wanneer: vanaf zondag
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Geertje’s Hoeve

Schilderworkshop: dik en dun
Met verf kun je alle kanten uit: dunne waterverf waaruit de druipers druppelen, of vette klodders verf. Vincent van Gogh heeft het allemaal geprobeerd. Ga nu zelf aan de slag! Het is spannend, om dat allemaal in één schilderij te doen. Beginnen met een waterige lentedag en uitkomen bij dikke klodders bloesem in een appelboom. In deze workshop maak je je eigen boomgaard in dik en dun.

Wanneer: zaterdag en zondag
Waar: Van Gogh Museum, Amsterdam
Meer info: website Van Gogh Museum

Schilderworkshop: dik en dun van gogh museum amsterdam kunst schilderen workshop kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips bier en appelsap gooi
credits: website Van Gogh Museum

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *