Weekendtips Amersfoort e.o. 10 t/m 12 november

In deze weekendtips is er weer veel variatie in leuke activiteiten! Ga naar de film of de musical van Dummie de Mummie of bezoek een leuke markt. Beklim de Lieve Vrouwetoren in de avond of vier Sint Maarten bij Hoeve Ravenstein! Wat je ook gaat doen, fijn weekend!

Dummie de Mummie (6+): de musical
Wie kent de vrolijke Dummie de Mummie niet uit de populaire boekenserie van Tosca Menten? ‘Dummie de Mummie’ is een spiksplinternieuwe familiemusical, gebaseerd op de gelijknamige razendpopulaire en meermaals bekroonde kinderboekenserie. Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal, woont in het saaiste dorp ter wereld en maakt nooit iets mee. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en ziet ineens een mummie in je bed liggen. Je schrikt je rot, doet je ogen dicht, telt tot tien en… hè, die mummie ligt er nog steeds! Wat doe je dan?

Wanneer: vrijdag 10 november
Waar: Flint, Amersfoort
Meer info: website Flint

Dummie de mummie de musical naar de boeken van tosca menten

Avondbeklimming op de Onze Lieve Vrouwetoren
Ga op de avond van Sint Maarten de toren beklimmen. Een mooie avond om in het donker de stad
van bovenaf te bekijken! De gids neemt je mee naar de top van de toren, met onderweg mooie verhalen over dit Icoon van de stad! Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus reserveren via de website van de Onze Lieve Vrouwetoren is noodzakelijk!

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Onze Lieve Vrouwetoren, Amersfoort
Meer info: website Onze Lieve Vrouwetoren

Avondbeklimming van de Lieve Vrouwe Toren in amersfoort

Sint Maarten op de boerderij Lampionnenoptocht op Hoeve Ravenstein tijdens Sint Maarten
Op zaterdag organiseert Hoeve Ravenstein weer een mooie Sint Maarten optocht over het schemerige Landgoed Groeneveld. Vanaf 15.00 uur zijn er leuke activiteiten voor de kinderen en is het Boerderijterras geopend en rond 17.00 uur start de lampionnenoptocht in 2 groepen: voor de grotere kinderen en een kortere route voor de kleintjes. Na afloop kun je genieten van een heerlijke kop soep met brood. Geef je van tevoren wel even op via de website van Hoeve Ravenstein.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Robokids: workshop Bibberbotjes (6+)
Vinden je kids robots en programmeren ook zo interessant? Willen ze een keer zelf een robotje bouwen? Doe dan mee aan de workshop Bibberbotjes! Van een batterij, motortje, kroonsteen en nog veel meer losse materialen kunnen ze samen met vader/moeder/opa/oma hun eigen, bewegende robotje maken. Natuurlijk mag de robot mee naar huis. (Groot)ouders die mee hebben geholpen krijgen als beloning het Nederland Leest-boek Ik, robot van Isaac Asimov.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Bibliotheek Idea Bilthoven
Meer info: website Bibliotheek Idea

Workshop Bibberbotjes bij idea bibliotheken in zeist en soest

Herfstfeest: Winkels op Wielen
Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud bij de Winkels op Wielen markt. Je kan een herfststukje maken en kinderen kunnen een mijter tekenen voor de intocht van Sinterklaas van volgende week. Ook kunnen ze zich laten schminken en mogen ze broodjes bakken. Je kan kerstkaarten maken en er is een demonstratie handlettering. Natuurlijk mag een luchtkussen niet ontbreken. Je kunt hapjes en drankjes krijgen bij de horecatenten op het plein en natuurlijk is er muziek.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Euterpeplein Amersfoort
Meer info: Facebookevent Winkels op Wielen

Het Klokhuis Onderneemt Backstage
In Amersfoort kan je Leeroplossingenmaker en uitgeverij Bespeak & Visavi Ken jij de cursus waarin je blind leert typen? Die hebben zij gemaakt. Benieuwd hoe ze dat doen? Ga dan kijken! En doe ook mee aan de wedstrijd. Ben jij de beste typer van de dag? En in Barneveld mag je een kijkje nemen bij Choc & Zo. Er is een doorlopende rondleiding door de keuken van Choco & Zo en demonstraties bonbons en chocoladewerk maken. De kinderen mogen een chocoladeplak versieren en mee naar huis nemen.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Diverse bedrijven in het hele land
Meer info: website het Klokhuis Backstage

Backstage Klokhuis

Trots Markt bij Kasteel Groeneveld
Bij Kasteel Groeneveld in Baarn staan iedere 2de zondag van de maand tot en met november standhouders die een passie hebben voor wat ze aanbieden: een gevarieerd aanbod van heerlijke en eerlijke producten. Om op de markt zelf te eten of drinken, of voor thuis bij de borrel. En er is van alles te doen, voor jong en oud. Sluit je boswandeling of bezoek aan het kasteel eens af met een bezoek aan deze markt en je dag is compleet.

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Staatsbosbeheer

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Kinderfilmfestival bij Filmhuis Artishock
Het thema van dit festival is Bouwen!! Er worden op zondag 12 november drie “bouwfilms” vertoond: om 9.30 uur Buurman en Buurman (4+), om 12.15 uur The Boxtrolls (6+) en om 15.30 uur Bouwdorp (8+). Geen festival zonder leuke activiteiten & lekkers! Dus ga samen met je broertje, zus en ouders naar het Filmtastisch KinderFilmFestival en laat je verrassen!

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Filmhuis Artishock, Soest
Meer info: website Filmhuis Artishock

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk (6+)
Ontdek Fort Ruigenhoek met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur rond het fort. Fort Ruigenhoek is in de 19e eeuw gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de schuwe das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt en daarom zeker een bezoek waard!

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Fort op de Ruigenhoekse Dijk, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

fort ruigenhoek groenekan tweetakt festival kindvriendelijk

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *