Wat te doen tijdens staking basisschool op 5 oktober

Aanstaande donderdag gaan de leerkrachten van de basisscholen staken. Als je die dag zelf vrij hebt, is het natuurlijk leuk om samen met de kinderen op stap te gaan. Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet!

Voordelig naar Beeld en Geluid
Geen zin in hangende kinderen op de bank? Ga dan naar Beeld en Geluid en neem vriendjes en vriendinnetjes mee! Naast een gezellig dagje uit, steken ze er ook nog eens iets van op. Bestel nu snel je tickets online want op = op!

Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, Hilversum

Spannende speurtocht in het Universiteitsmuseum
Ga deze extra vrije dag naar het museum en doe een gratis Tuinspeurtocht of Skelettentour. Deze speurtochten zijn op deze stakingsdag gratis (maximaal één per gezin). Ontdek de engste, meest bijzondere, grootste en kleinste skeletten van het museum in de skelettentour. Of kies voor de Tuinspeurtocht en verken de planten in de Oude Hortus en wordt een echte Hortusheld!

Universiteitsmuseum Utrecht, Lange Nieuwstraat 106, Utrecht

Speciale activiteiten tijdens staking basisschool in Universiteitsmuseum in Utrecht

Kinderen gratis naar Museum Speelklok
Op donderdag 5 oktober is Museum Speelklok in Utrecht de hele dag gratis te bezoeken voor basisschoolkinderen. Door mee te doen aan de actie komt Museum Speelklok ouders te hulp die tijdens de stakingsdag iets leuks en educatiefs met hun kinderen willen ondernemen. Ieder uur is er een gratis Muzikale Rondleiding. Daarnaast kunnen kinderen in het museum zelf aan de slag met een speurtocht van Orgelaapje Toon, meer ontdekken in de Museum Expeditie en kunnen ze zelf muziek componeren in de MuziekFabriek.

Museum Speelklok, Steenweg 6, Utrecht

museum speelklok utrecht kindvriendelijk uitje bier en appelsap

Op ontdekking in het Waterliniemuseum
In het Waterliniemuseum bij Fort Vechten kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. In het museum valt van alles te beleven. Je kan bijvoorbeeld met een virtual reality-bril een parachutesprong maken en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet! Ook kun je de Waanzinnige Boomhut Doe Expo bezoeken.

Waterliniemuseum, Achterdijk 10-14, Bunnik

Waanzinnige Boomhut doe expo bij het Waterliniemuseum

Speurtocht in de Botanische Tuinen
Bij de Botanische Tuinen in de Uithof kan je de kinderspeurtocht de Medaillewinnaars doen. Deze speurtocht neemt je mee op een ererondje langs bijzondere planten. Claudia heeft al eerder eens deze leuke en leerzame speurtocht met haar dochter en een vriendin uitgeprobeerd. Lees hier het verslag!

Botanische Tuinen, Budapestlaan 17, Utrecht

Botanische Tuinen Utrecht Fort Hoofddijk kinderen speurtocht uitje wandelen

Een bezoekje aan het Mondriaanhuis
De kunstenaar Piet Mondriaan is vooral beroemd om zijn schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vlakken. Wil je meer over hem te weten komen? Speur dan naar de verborgen puzzelstukken in het museum met de gratis speurtocht. En heb je na je bezoek zin om een kunstwerk te maken? Dat kan in het Doe-het-zelf-atelier. Of leef je lekker uit op de legowand.

Mondriaanhuis, Kortegracht 11, Amersfoort

Dwalen in de Groene Weelde bij Kasteel de Haar
Bij Kasteel de Haar kan je ronddwalen in het sprookjesachtige kasteel en de mooie kasteeltuin. Er is ook een doolhof en een mooie grote vijver in de tuin te vinden. En er zijn binnen en buiten verschillende speurtochten te doen voor zowel jongere als wat oudere kinderen.

Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, Haarzuilens

kasteel de haar haarzuilens utrecht uitje met kinderen kindvriendelijk speurtocht

Naar het zwembad
Wij hebben al eens eerder een mooi lijstje gemaakt van leuke zwembaden in de regio Utrecht. En de meeste kinderen kan je niet blijer maken dan een dagje naar het zwembad. Kijk dus gauw op ons zwembadenlijstje!

Naar de film
In de bioscopen draaien momenteel leuke kinderfilms. Bijvoorbeeld de Lego NinjagoFilm, Dikkertje Dap, De Kleine Vampier en de Emoji Film. Dus ga eerst gezellig ergens samen lunchen of een taartje eten in de stad en duik dan lekker de bios in! O.a. bij Kinepolis Jaarbeurs.

Naar het bos
Op de website van Bier en Appelsap hebben we een lijstje met mooie boswandelingen verzameld met in de buurt gezellige horeca. Niets fijner dan een frisse neus halen en daarna lekker te genieten van bijvoorbeeld een kop warme chocomel!

paddestoelen bos wandelen boswachter kindvriendelijk bier en appelsap

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *