Wandelen op de Zuiderheide vanaf Theehuis ’t Bluk

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.

Als de zon schijnt in het weekend gaan we er graag op uit om te wandelen. Soms is dat meteen vanuit huis de stad in, maar vaak hebben we zin in een wat wijder uitzicht en dan kiezen we voor de hei!

Rondom Hilversum zijn er meerdere heidegebieden waar je lekker kunt wandelen. Onlangs kozen we voor de Zuiderheide, met als startpunt theehuis ’t Bluk. Je moet even weten waar het zit, want je komt er niet zomaar langs. Met de auto neem je de afslag vanaf de A1 bij Hotel de Witte Bergen. Daar neem je een bospaadje wat je bij de parkeerplaats van het theehuis brengt.

zuiderheid laren theehuis t bluk wandelen op de hei

zuiderheid laren theehuis t bluk wandelen op de hei

Wij kozen er voor om eerst een lekker ommetje te maken. Er is een kleine zandvlakte en door middel van de paden op de hei maakten we onze eigen wandeling. Dat is zo lekker van de hei: je ziet de paden vaak lopen en maakt je eigen rondje naar gelang hoelang je kids het leuk vinden. Wij nemen nu regelmatig de loopfiets mee voor de jongste en een voetbal voor de oudste. Zo komen ze sneller vooruit en vergeten ze eigenlijk dat we een wandeling aan het maken zijn.

zuiderheid laren theehuis t bluk wandelen op de hei

Uiteraard moet er bij het theehuis even opgewarmd worden. Binnen is het knus en op deze zaterdagmiddag vrij druk. Wat spelletjes staan gezellig op de piano. Uiteraard kun je hier thee en koffie drinken, met lekkere taartjes. Maar ook voor een borrel kun je hier terecht of een hapje eten tijdens de lunch. Let wel even op de openingstijden. In de zomer zit je hier lekker op het terras. Er staat een schommel, maar grotere kids kun je ook op de hei laten spelen. Daar heb je redelijk goed zicht op.

Wij waren aangenaam verrast en komen zeker weer terug op dit knusse plekje!

Openingstijden van ’t Bluk:
vrijdag t/m zondag: 10.00 uur tot 18.00 uur

www.bluk.nl, Zuiderheide 2, Laren

zuiderheid laren theehuis t bluk wandelen op de hei

zuiderheid laren theehuis t bluk wandelen op de hei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *