Vier de herfstvakantie met Cinekid bij ’t Hoogt!

Het is bijna herfstvakantie en dat betekent dat het weer tijd is voor Cinekid! Cinekid is een landelijk filmfestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar en wordt jaarlijks in de herfstvakantie in Utrecht georganiseerd in Filmtheater ’t Hoogt. Van zaterdag 20 tot zondag 28 oktober kunnen kinderen op allerlei manieren kennismaken met film. Naast uiteraard verschillende filmvoorstellingen, biedt het festival filmeducatie en is er voor de jonge makers een Maak-het-zelf-lab (van zaterdag t/m dinsdag) en een Animatielab.

Filmfestival Cinekid
Filmvoorstellingen
Kaartjes voor kinderfilms kosten €7,00 en kun je kopen op de website.
Met de strippenkaart voor kinderfilms kun je vijf keer naar de film voor €27,50 en je krijgt met je volle kaart bij de kassa een echt filmdiploma. Op zaterdag 20 oktober is er een speciale kortingsactie van Cinekid in de Volkskrant. Op vertoon van de advertentie krijg je 50% korting op alle kinderfilms die dag (max. 4 kaartjes).

Beestenboel (3+)
45 min / Ned. gesproken
Beestenboel bestaat uit vijf korte animatiefilms: o.a. een kikkervisje dat maar geen kikker wordt, een rups die alle blaadjes van de vogel opeet en een tijgert die ontsnapt van een ontbijtbordje. Mooie films voor de allerkleinsten.

De grote boze vos en andere verhalen (6+)
Frankrijk,  2017 / 80 min / Ned. gesproken
Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren, zo probeert het varkentje samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen. Als het kerstfeest nadert, verkleedt de eend zich als de Kerstman. Vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine.

Filmfestival Cinekid
Koningin van Niendorf (9+)
Duitsland, 2017 /68 min / Ned. gesproken
Lea heeft geen zin om op zomerkamp te gaan met de giechelende meisjes uit haar klas. Liever wil ze mee doen met de jongensbende van het dorp, maar Lea mag er pas bij als ze bewezen heeft niet bang te zijn. Het is niet alleen het begin van spannende belevenissen en onverwachte vriendschap, maar ook van de ontdekking van volwassen geheimen.

Maak-het-zelf-lab
Za 20 t/m di 23 okt. / 13.00-14.30 uur / € 5,00
Voor 5,- euro koop je een kaartje waarmee je toegang krijgt tot alle activiteiten van het lab. Ouders zijn van harte welkom om mee te helpen.

Thaumatroop 3-8 jaar
Ontdek het begin van animatie met je eigen thaumatroop.

Beestenboel 3-8 jaar
Knutsel een fantasiedier of verander zelf in een dier met een dierenmasker.

3D Kleurplaten 3-8 jaar
Kleur je kleurplaat zo mooi mogelijk en breng deze tot leven met een speciale app.

Flipboekje animatie 6+
Als je heel snel door het boekje bladert lijkt het alsof je animatiefiguurtje beweegt.

Hologrampiramide 6+
Met je eigen hologrampiramide kun je een hologram laten verschijnen boven je smartphone.

Flipboekje Animatie 6+
Een Animatie Flipboekje is een soort toveren. Maak je eigen animatie in een flipboekje. Als je heel snel door het boekje bladert, lijkt het net alsof het figuurtje beweegt.

Filmfestival Cinekid
Animatielab (6+)
Een kaartje voor het Animatielab kost €5 en is open op woensdag 24 oktober van 13.00 tot 15.00 uur. Maak onder leiding van een animatiedocent zelf een echt animatiefilmpje met verschillende filmsets en materialen. Maak je eigen beestenboel en laat dieren tot leven komen.

Het gehele blokkenschema van het filmfestival is te vinden op de website

Filmfestival Cinekid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *