Tropisch Vlinderfestival in Botanische Tuinen

Veel mensen zijn gefascineerd door vlinders met hun vaak prachtige tekening en kleuren, vooral soorten uit de Tropen. En niet alleen de vlinders zelf, ook de rupsen en de poppen zijn prachtig om te zien. Sommige poppen zijn metallic glanzend goud of prachtig groen en de rupsen zijn vaak al even bizar. Kortom, veel om van te genieten, tijdens het Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht van 1 juni t/m 16 september.

botanische tuinen vlinderfestival utrecht

Blauw blauw, ik hou van jou
De knalblauwe Morpho’s spreken vaak erg tot de verbeelding. Niet alleen zien ze er prachtig uit met hun blauwe vleugels, ze hebben ook een mooie, elegante manier van vliegen. Nadeel is dat ze nooit stil zitten voor de foto. Ook de handgrote Atlasvlinders en de Komeetstaartvlinders met hun lange staart zijn meestal populair. Beide zijn nachtvlinders en hebben een opvallend, wollig lijfje. Super veel vlinders om iets over te leren!

Vlinders in de pop
De metamorfose van rups tot vlinders, is een van de meest fascinerende processen in de natuurlijke wereld. Het is nog altijd niet precies bekend wat er gebeurt als een rups als het ware uiteenvalt in een soepje in de pop om er vervolgens als een vlinder herboren te worden. Dat kun je ook niet zien. Wat je, behalve vlinders, wél kunt zien tijdens het Vlinderfestival, zijn allerlei rupsen en poppen. Je kunt zien hoe rupsen veranderen in een pop en als je geluk hebt, kun je een vlinder uit een van de poppen in de Poppenkast zien komen.

botanische tuinen vlinderfestival utrecht

Vlinderweetjes en -feitjes
Voor wie niet genoeg heeft aan al het moois dat te zien is in de vlinderkas, zorgen de Botanische Tuinen natuurlijk ook voor de nodige informatie. In de kas zelf hangen borden met namen en feitjes over de aanwezige vlinders en in de subtropische kas staat een tentoonstelling opgesteld met allerlei vlinderweetjes. Superleuk om te bezoeken met je kids!

Het Vlinderfestival is te bezoeken van 1 juni tot 16 september en is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Voor extra informatie en het jaarprogramma kun je kijken op de website van de Botanische Tuinen.

botanische tuinen vlinderfestival utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *