Toffe lessen op De Vrijstaat Kunstacademie

Bij de Vrijstaat in Leidsche Rijn kun je een jaar lang lessen volgen van professionele kunstenaars. Elk blok van de Vrijstaat Kunstacademie bestaat uit 10 lessen en heeft een eigen expertise. Zo gaan de kinderen zich dit jaar bezig houden met beeldende kunst, digitale media en kunst in de openbare ruimte. Een tip voor kids van 9 tot 16 jaar! En handig: op 15 september kun je een proefles volgen.

De Vrijstaat Kunstacademie utrecht kunst lessen workshops

Beeldende kunst – 22 september t/m 8 december 2018
In de teken- en schilderlessen van kunstenaar Britt Dorenbosch ligt de focus op leren kijken. Welke verhalen vertellen de spullen om ons heen en welke kleuren kunnen we onderscheiden? Aan de hand van stillevens en eigen foto’s gaan we afbeeldingen ontleden en aanpassen, kleuren mengen en verschillende materialen uitproberen.

Digitale media – 12 januari t/m 30 maart 2019
Houd je van experimenteren met licht en kleur? Wil je weten hoe beweging in beeld eigenlijk tot stand komt? Onder begeleiding van kunstenaar Phil Bosch werken we met 16mm filmprojectoren en echte film. Zo’n filmrol laat 24 ‘beeldjes’ per seconde zien! We bewerken bestaande films en monteren zelfgemaakte of al bestaande filmstroken tot een eigen werk.

Kunst in de openbare ruimte – 16 april t/m 6 juli 2019
De Dadaïsten hielden zich bezig met verschillende kunstvormen zoals tekst, absurde optredens, collages en vormden alledaagse objecten om tot kunst. Ook waren ze kritisch over wat er in de wereld gebeurde. De kunststroming Dada begon in het Café Voltaire in Zürich. Samen met kunstenaar Pluck veranderen we het Gebouw in een Dada kunstcafé.

De Vrijstaat Kunstacademie kunst lessen workshops utrecht
foto door Thomas Lenden

Praktische informatie
Tijden: De lessen zijn op zaterdag van 10:00-12:30 uur. Tijdens schoolvakanties is er geen les. Elk blok bestaat uit 10 lessen, inclusief een eindpresentatie.
Kosten: De deelnamekosten zijn 420 euro voor het hele jaar (30 lessen). Een pauzehap en materiaalkosten zijn inbegrepen. Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdcultuurfonds.

Proefles
Benieuwd of onze kunstacademie voor kinderen en jongeren iets voor jou is? Kom naar de proefles op zaterdag 15 september. Deelname kost 17 euro en bij inschrijving voor het complete seizoen wordt dit bedrag verrekend met de totale deelnamekosten.

Inschrijven
Via het formulier op de website van de Vrijstaat meld je je aan voor het complete seizoen (sept-juli) of voor de proefles op 15 september.

de vrijstaat kunstacademie utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *