Tof nieuws: Bier en Appelsap Boek!!

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.

Tof nieuws: op dinsdag 21 november zal het allereerste Bier en Appelsap Boek worden gelanceerd!

We hebben 224 pagina’s voor je gevuld met kindvriendelijke, maar vooral ook oudervriendelijke tips. Leuke horeca, speeltuinen, wandelingen, zwemplekken of boerderijen. Meer dan 100 tips staan erin. Niet alleen in Utrecht zelf, maar bijvoorbeeld ook in Amersfoort, Baarn, Soest of Zeist.

Op 21 november vieren we het met een feestje, waarbij het eerste boek aan Sinterklaas overhandigd zal worden. Hij zal speciaal voor het Bier en Appelsap Boek het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent even verlaten. Vanaf 22 november kan het boek bij je thuis worden bezorgd of je kunt het kopen bij een van de verkooppunten in de regio. Je kunt het boek nu al bestellen, zodat het op woensdag 22 november bij je thuis wordt bezorgd. Het ideale cadeautje voor Sint of onder de kerstboom!

Een boek maken stond al een tijdje op mijn wensenlijstje en ik ben er supertrots op dat het er nu is! De route er naartoe heb ik voor je opgeschreven, lees hieronder verder of het boek meteen bestellen, mag natuurlijk ook! 😉
Bier en Appelsap Boek toffe plekken voor ouders en kids

Het ontstaan van Bier en Appelsap
Twee jaar geleden begon ik Bier en Appelsap. Ik miste een platform met tips en uitjes waar ik met mijn kinderen naartoe kon, maar waar het voor mezelf ook nog leuk is. Een fijn terras, een leuke wandeling, een mooie theatervoorstelling of een leuk koffiezaakje met speelgoed. We gaan graag op pad met de kinderen en vinden het leuk om met ze te borrelen. Bij een zoveelste borrel in een van onze stamkroegen (De Branding), zei ik tegen Endre, Weet je wat, ik ga het gewoon doen! Ik ga dat platform maken en schrijven over de dingen die ik leuk vind. Op tafel lag veel zooi die je met kinderen overal mee naartoe sleept. Rozijntjes, poetsdoeken, kleurplaten, maar ook onze drankjes: Bier en Appelsap. Een symbool voor onze gezellige borrelmiddagen met vrienden en kids. En zo werd de site geboren.

Al snel kregen we veel volgers, kwamen er gastbloggers bij, werd er extra hulp ingeschakeld en werk ik inmiddels samen met heel veel culturele instellingen, horeca, festivals en nog meer plekken om iedereen elke week te laten weten waar ze met hun kinderen naartoe kunnen gaan. We houden de website bij, maken een nieuwsbrief en geven inmiddels ook tips in Amersfoort en de Gooi- en Vechtstreek.

pagina uit het Bier en Appelsap Boek

Evenementen
Het 1-jarig bestaan van Bier en Appelsap in 2016 vierden we met een kleinschalig feestje in de Stadstuin. Hier kwamen een paar honderd mensen op af en was met muziek, foodtrucks en knutselen heel gezellig. Voor de ouders organiseerden we 2 x een Restaurant Tour waarbij we met zo’n 40 tot 60 man op een avond een 5-gangen diner op 5 verschillende plekken genoten. Wat was dat tof! In mei van dit jaar was er weer een hoogtepunt: het Bier en Appelsap Festival. Samen met buiten in de kuil organiseerden we deze toffe dag voor families in het bos van Lage Vuursche. Het was mooi weer en zoveel mensen hadden we nooit verwacht!

pagina uit het Bier en Appelsap Boek

Wensenlijstje
Na het festival had ik nog een ding op mijn verlanglijstje wat ik graag zou willen maken: een boek! Online is leuk, heel handig voor weekendtips en evenementen, maar gaat ook snel en voor je het weet is het artikel alweer naar het archief verhuisd. Ik wilde graag een bewaarexemplaar maken wat je in je boekenkast zet of misschien wel op tafel legt en het er elk weekend bij kan pakken. Voor een wandeling, speeltuin, horecazaak of uitje naar de boerderij.

In de zomervakantie ben ik begonnen met de content samenstellen, foto’s verzamelen, nieuwe foto’s maken met het gezin of met Karianne. Sinds het begin van Bier en Appelsap schiet ze hele mooie plaatjes voor de website. In september kwamen Diana en Sylvia erbij en begonnen we aan de opmaak van het boek. De wens: een stoer en fris boek, wat je voor jezelf koopt, maar ook cadeau geeft op een verjaardag of als kraamcadeau. We werkten hard, veel avonden, maar op 1 november was het zover. De definitieve versie werd bij de drukker aangeleverd!

En nu is het afwachten. Zou iedereen het boek wel mooi vinden en wordt het wel gekocht?
Ik hoop het wel! Door de koop van het boek steun je namelijk ook Bier en Appelsap, zodat we door kunnen gaan met het maken van de content op de website en het ontwikkelen van het platform.

Je kunt het boek kopen via:
de Bier en Appelsap website – als je nu bestelt, heb je het boek op 22 november in huis.
– De verkooppunten in de regio: Mooi en Belle, Broese Boekverkopers, Camping Ganspoort, Homelovv, Little Wannahaves, Vroeg, De Moestuin, BUUF in de Serre, Geertje’s Hoeve, Strand West, Het Lokaal, Kinepolis Jaarbeurs en Waterliniemuseum.

pagina uit het Bier en Appelsap Boek

bier en appelsap boek header

Reacties

  1. Liane/ Max zegt

    Beste Lisanne,

    Kun je Broese Boekverkopers mailen of bellen, want wij zijn als grootste boekwinkel in de stad natuurlijk erg geïnteresseerd in je boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *