Tof aanbod jeugdtheater tijdens Herfststukjes

Heb jij al plannen voor de herfstvakantie? Ga naar Herfststukjes! Een week lang de leukste jeugdtheatervoorstellingen in Utrecht, Nieuwegein, Houten en Amersfoort. Planeten, schildpadden, toverspreuken en een superoma: het is allemaal te zien. In deze editie extra veel voorstellingen van NTjong, een Haags theatergezelschap dat theater maakt voor iedereen met een jong hart. Het aanbod is reuze, daarom de tips op een rij:

Peuters
De allerkleinsten kunnen naar Moes waarin Casier en Krijnders het verhaal van appels tot moes vertellen, met grote bewegingen en verrassende geluiden. Heel knus in een grote tent. Of Kluizelaar van Simone de Jong een beeldende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis. Maar we horen hem wel… Een grappig en roerend verhaal. En in de dansvoorstelling Mappamondo van Dadodans word je door een danseres en een muzikant meegenomen op een reis over onze wonderlijke planeet.

Voorstellingen tijdens herfststukjes in de herfstvakantie

Kleuters
Voor de kleuters is er Klein mannetje heeft geen huis een beeldende vertelvoorstelling met korte, poëtische teksten. Kinderen zitten met hun neus bovenop de verteller, een minuscuul schaduwtheatertje, een papieren poppenkast vol origami-dieren en een aaibaar museum. Of Ieorg Idur, naar het boek van meesterverteller Roald Dahl. Een fantasievolle, muzikale en humoristische voorstelling vol toverspreuken en schildpadden. Ook is er Botje, over mevrouw Botje waarbij alles altijd op z’n Botjes gaat. Tot er op een dag een man komt klussen, dan slaan alle apparaten aan op hol.

Herfststukjes theatervoorstellingen tijdens de herfstvakantie

Vanaf 6
De betere onderwerpen komen aan bod voor de 6-pussers. Bijvoorbeeld in Don Quichot denkt na! Over een ridder die heeft gevochten. Maar met wie? En waarom? Of ga naar Superoma, over oma’s met superknalkrachten in een totaal gebreid decor. En voor de echte durfals is er Monsters, met wonderlijke poppen die kunnen koprollen, dansen, zingen en zelfs vliegen. Maar de monsters willen geen kunstjes meer en komen in opstand!

Herfststukjes theatervoorstellingen tijdens de herfstvakantie

8-plus
Echt serieus wordt het voor iedereen vanaf 8. Ga griezelen bij Edward Scharenhand, gebaseerd op de gelijknamige film, op ruimtereis met Het Filiaal theatermakers in Enkeltje Mars, naar Happily even after, een luchtige dansvoorstelling over het eindeloze einde. Of naar Ifigeneia Koningskind een Griekse toneelklassieker in een modern jasje.

Theatervoorstellingen van Herfststukjes tijdens de herfstvakantie

Alle Herfststukjes, locaties, data en tijden staan op www.herfststukjes.nl. Dat wordt een mooie Herfstvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *