Streek: hippe horecazaak met hele toffe speelruimte

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.

Bier en Appelsap kreeg onlangs een mailtje van Brasserie Streek uit Culemborg. Deze horecazaak is sinds 2 maanden open en ze wilden graag aan ons laten zien dat het een toffe plek is voor ouders en kids.

Op een regenachtige zaterdagochtend gingen we op pad richting Culemborg. Het is een gezellig stadje met leuke winkels en zo vlak voor kerst ook nog vrij rustig. Wat heerlijk is, vergeleken met de drukke winkelstraten van Utrecht.

Streek restaurant cafe voor ouders en kids met speelplek in Culemborg

Genoeg speelruimte
Streek zit in een oud en diep pand en bij binnenkomst worden we blij verrast. Aan de voorzijde zitten de bar en de keuken en achterin wacht een prachtig zitgedeelte, waar je uitzicht hebt op de speelruimte. Onze kinderen gaan meteen de deur door, schoppen de schoenen uit en rennen de grote speeltuin in. Want dat is het grote pluspunt van deze zaak. Geen klein speelhoekje, maar een complete speeltuin wacht achter een geluidsdichte wand. Vanachter het glas kun je de kinderen goed in de gaten houden, maar je hoeft zelf niet in de drukte te zitten.

Een klimrek, speelhuisjes, een boot en schommel zijn er te vinden. De wat oudere kinderen zullen blij worden van de glijbaan die in de kelder met discolichten uitkomt, waarvandaan je weer omhoog kunt klimmen.

Streek restaurant cafe voor ouders en kids met speelplek in Culemborg

Streek restaurant cafe voor ouders en kids met speelplek in Culemborg

Eten en Drinken
Na even rondgekeken te hebben, gaan we weer aan tafel zitten. We bestellen koffie, fristi’s en appeltaart. Xavier kiest voor de poffertjes. Op de lunchkaart staan lekkere broodjes, tosti en soep en ook de avondkaart ziet er goed uit met een aantal kindermenu’s. Kinderstoelen staan in de hoek te wachten voor de families. Ook als je niet met kids hier naartoe gaat is het een fijne plek. Kies dan een tafeltje vooraan. We zien ook genoeg stopcontacten, wat het voor een paar uurtjes achter de laptop ook een fijne plek maakt.

Wat een aanrader is Streek. Veel speelruimte voor de kinderen, maar fijne horeca voor de ouders. En lekkere koffie! Tot een volgende keer Streek!

De openingstijden van Streek:
Dinsdag en woensdag 10:00-17:00 uur
Donderdag t/m zondag 11:00- 22:30 uur

www.brasseriestreek.nl, Markt 15,  Culemborg

Streek restaurant cafe voor ouders en kids met speelplek in Culemborg

Streek restaurant cafe voor ouders en kids met speelplek in Culemborg

Reacties

  1. Gwen zegt

    Vandaag op aanraden van bierenappelsap uitgeprobeerd vanuit Maarssen. Kan maar een ding zeggen: TOP! Wat een mooi concept en heerlijke brasserie. Ruim, schoon, lekker eten en vertier voor de kids, terwijl je als volwassenen een normaal gesprek kunt voeren. Dankjewel voor de tip… en Streek, tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *