Slotdag tentoonstelling & leuke workshops bij Utrechts Archief!

Zondag 25 februari is de laatste dag van de tentoonstelling ‘De mooiste affiches van de Jaarbeurs’ in het Utrechts Archief.  Dit is een leuk uitje voor jong en oud! De tentoonstelling is sinds juni 2017 te zien geweest en gaat over de affiches, die sinds de eerste Jaarbeurs in 1917 door heel Nederland werden verspreid.

Voor de ouders
Terwijl de kids hier zelf meer over ontdekken, vertellen experts de ouders van alles over de historische context van de affiches en over hoe dat eigenlijk werkte vroeger; het drukken van affiches. Arjan den Boer vertelt over de historische context van de affiches en drukker Johan de Zoete laat je zien hoe het technische procedé er vroeger uitzag.

utrechts archief zomervakantie vakantie uitje met kinderen kindvriendelijk workshop poster maken posterfabriek

Workshop voor kids in de voorjaarsvakantie en op de slotdag
Op de slotdag van de tentoonstelling en op woensdagmiddag in de voorjaarsvakantie kun je voor de laatste keer aan de slag in de Posterfabriek. Dit keer leren Utrechtse grafisch vormgever Josie van der Mark en fotograaf en vormgever Joost Gijzel je allerlei nieuwe technieken! Met verschillende materialen maak je je eigen stripverhaal. Vooraf aanmelden via de website, toegang is €3,-. Tijdens de slotdag is het gratis.

Praktische info
Waar: Educatorium, Hamburgerstraat 28
Wanneer: 25 februari, tussen 14:00-16:00 uur 
Kosten: gratis

Meer informatie over de Slotdag kun je vinden op de website van het Utrechts Archief.

utrechts archief zomervakantie vakantie uitje met kinderen kindvriendelijk workshop poster maken posterfabriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *