Sinterklaasintochten in regio Utrecht

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas in Nederland aan in de haven van Dokkum, wat we allemaal op de televisie kunnen volgen. Daarna gaat hij meteen door naar veel plaatsen in de regio. Hieronder een overzicht van de intochten in en om Utrecht en Amersfoort, zodat je kan zien wanneer de Sint bij jou in de buurt is!

Amersfoort
Zodra de pakjesboot is aangemeerd in de Eemhaven, start op 18 november een vrolijk en gezellig programma met vele activiteiten in Amersfoort. De intocht gaat door de binnenstad van Amersfoort. Neem een kijkje op de website voor het uitgebreide Sinterklaasprogramma in Amersfoort. Je kan er onder andere een bezoekje brengen aan de stal van Amerigo!

Meer info: website Sinterklaasstad Amersfoort

Intocht Sinterklaas in Amersfoort
Fotocredits: Danielle de Vries

Driebergen
Op 18 november komt Sinterklaas aan in Driebergen-Rijsenburg. Samen met zijn pieten wordt de Sint ontvangen door op Buitenplaats Sparrendaal om 13.30 uur.

Meer info: website Heuvelrug

Leusden
Het is elk jaar weer spannend om de hele tocht met de boot van Spanje naar Nederland te maken. Met zoveel pieten aan boord gebeurt er ook altijd wel wat. De ontvangst zal plaatsvinden op ’t Erf waar een groot podium wordt gebouwd.
Na ontvangst in de Hamershof, gaat de Sint met een hele stoet pieten het winkelcentrum in en zal hij daar veel kinderen een handje schudden. De pieten gaan veel pepernoten uitdelen en er is een Pietenorkest en een dansshow.

Meer info: VVV Leusden Intocht Sinterklaas

Maarssen-Dorp
Om 13.30 uur komt de Sint aan bij Goudestein. Vanaf 14.30 uur rijdt hij met z’n koets de volgende route:
Goudestein, Diependaalsedijk, Pieter de Hooghstraat, Paulus Potterstraat, Rembrandtsingel, Plesmanlaan (Sint stapt hier even uit de koets), Nicolaas Maesstraat, Nassaustraat, Kaatsbaan, Breedstraat, Harmonieplein, RTV Stichtse Vecht.

Meer info: Facebookevenement Sinterklaasintocht Maarssen-Dorp

Sint intocht Maasrssen kindvriendelijk

Nieuwegein/Vreeswijk
Zaterdag 18 november om 14.00 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in het Nieuwegeinse Vreeswijk. Voordat de Sint aanmeert in Vreeswijk, is er in de Oude Sluis vanaf 13.00 uur een leuk voorprogramma. Zo zijn er leuke spellen voor kinderen en worden er door de kinderen Sinterklaasliedjes gezongen.

Meer info: website Sint in Vreeswijk

Soest
Op 18 november komt Sinterklaas aan op het evenemententerrein de Engh gelegen aan de Soesterenghweg te Soest. Hoe laat precies is nog niet bekend, maar er kan alvast verklapt worden dat vanaf 12.30 uur de eerste Pieten er al zijn. Het voorprogramma, met muziek, dans, acrobatiek en nog veel meer Pieten, start om 12.45 uur.

Meer info: website Het Grote SoesterSinterklaasfeest

Spakenburg
Sinterklaas komt op de Eemdijk aan bij de LOS wal om 12.00 uur. En zal om 14.30 uur aankomen in de Museumhaven. Tussendoor zijn er leuke activiteiten. Ook is er een optocht door de Molenstraat om 15.45 uur met afsluitend een Pietendisco op Gemeenteplein 16.00 uur.

Meer info: Facebookevenement Sinterklaas intocht Spakenburg

Wijk bij Duurstede
Sint en zijn Pieten komen om 10.30 uur aan in de haven van Wijk bij Duurstede. Zij lopen dan richting Markt waar zij omstreeks 12.00 uur worden verwelkomd door de burgemeester.  ’s Middags zijn er theatervoorstellingen in theater Calypso op de Markt: De Pieten Olympische Spelen.

Meer info: website Dag Sinterklaasje

Woudenberg
18 november komt Sint met zijn pieten aan in Woudenberg. De intocht begint om 14.00u bij het gemeentehuis. De pieten sluiten dit jaar de intocht af met een groot feest op het kerkplein!

Meer info: Facebookpagina Intocht Woudenberg

Zeist
Sinterklaas zal dit jaar als eerste aankomen bij het gemeentehuis van Zeist om daar ontvangen te worden door de burgemeester van Zeist. Aansluitend zal Sinterklaas zijn nieuwe route door het centrum van Zeist maken op zijn trouwe schimmel. Op een groot podium voor het gemeentehuis zal Antje Monteiro in haar rol als Barones van het Slot van Zeist de komst van de Sint en vele Pieterbazen voorbereiden.

Meer info: website Centrum Zeist

Op zondag 19 november is hij dan in de stad Utrecht. De intocht bestaat uit vijf onderdelen: de start bij ’t Ledig Erf, de vaartocht door de Oude Gracht, de aankomst op de Weerdsluis, de optocht door de stad en het kinderevenement op het Domplein. Ook dit jaar gaat het weer een prachtig feest worden!

Meer info: website intocht Utrecht

sint in utrecht stad kindvriendelijk intocht
Fotocredits: Shody Careman

De week erna op zaterdag 25 november brengt Sinterklaas een bezoek aan:

De Bilt/Bilthoven
De Sint en zijn gevolg zullen in de ochtend verwelkomt worden door de Burgemeester op het gemeentehuis Jagtlust. Vervolgens zal hij een rondrit maken door de Bilt/Bilthoven en stoppen bij verschillende centra in het dorp.

Meer info: Facebookpagina Sint intocht de Bilt/Bilthoven

Houten
Om 10.30 uur wordt de komst van Pakjesboot 63 verwacht aan de Schonauwenseweg, nabij de Schalkwijkse brug.
Daarna zal Sinterklaas om 11.45 uur aankomen op Het Rond en vervolgens om 13.30 uur op Castellum. De dag wordt afgesloten op het Oude Dorp, Plan Piet verwacht hier om 14.45 uur te arriveren.

Meer info: Facebookevenement Sinterklaasintocht Houten

IJsselstein
Om 10.30 uur zal Sinterklaas aankomen bij het Hazenveld. In de binnenstad van IJsselstein zal de sleuteloverdracht plaatsvinden om daarna een rondtour te maken van winkelcentrum naar winkelcentrum.

Meer info: website Sint in IJsselstein

sint in ijsselstein intocht kindvriendelijk regio utrecht
Fotocredits: Bernard Brosi

Kijk voordat je op pad gaat nog even goed naar de meeste recente aankomsttijden en routes in elke gemeente. Bier en Appelsap wenst jullie een hele fijne en gezellige Sinterklaasperiode toe!

Reacties

  1. Tamara Hartog zegt

    De Sint komt 25 november aan in Doorn. Bron: heuvelrug.nl:

    Op 25 november komt Sinterklaas aan in Doorn. Samen met zijn pieten wordt de Sint ontvangen in Cultuurhuis Pléiade om 12.00 uur. Houd voor meer informatie de lokale krant in de gaten.
    Startdatum van het evenement 25-11-2017
    Starttijd: 12.00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *