Sinterklaasintochten in de Gooi- en Vechtstreek

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in Dokkum en dit is landelijk te volgen op de televisie. Vervolgens doet hij nog heel veel andere plaatsen aan. De intochten in de Gooi- en Vechtstreek hebben we voor je op een rijtje gezet:

Amsterdam (19 november)
Kom en ontmoet Sinterklaas in Amsterdam, zijn trouwe paard Amerigo en de meer dan 400 Pieten wanneer ze in Amsterdam aankomen op zondag 19 november tussen circa 10.00 uur en 15.30 uur. Er wordt feest gevierd op verschillende plaatsen in de stad. Het wordt een dag vol muziek, dans, creativiteit en Pieten-pret.
Vanaf 10.00 uur komt een lint aan bootjes over de Amstel van De Omval naar het Scheepvaartmuseum. Om 12.00 uur start de stoet met te gekke praalwagens en fietsen van het Scheepvaartmuseum over het Waterlooplein en het Rembrandtplein naar De Dam.

Meer info: website Sint in Amsterdam

Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Fotocredits: website Sinterklaas in Amsterdam

Blaricum (25 november)
Op zaterdag 25 november komt Sinterklaas weer in Blaricum aan, vergezeld door heel veel grapjespieten, danspieten en een vrolijke pietenband. De feestelijke stoet arriveert om 12.00 uur in de Bijvanck op het plein bij de Malbak en om 15.00 uur in het Oude Dorp bij de Muziektent.

Meer info: website Oranje Vereniging Blaricum

Bussum (19 november)
Ook dit jaar verwelkomt Bussum Sinterklaas weer! Op zondag 19 november arriveert hij met de Pieten en zijn paard Amerigo in Bussum. Daar zal hij ontvangen worden door alle kinderen uit Gooise Meren en omstreken. Er is een leuke show gepland op het Wilhelminaplantsoen met zanger/presentator Paul Passchier en het kinderkoor van de Gooische Muziekschool.

Meer info: website Sint in Bussum 

Hilversum (18 november)
Het voorprogramma start om 13.30 uur op de Kerkbrink. Hier zal Sinterklaas opgewacht worden door de Burgemeester en een aantal vooruit gereisde Pieten.”Hoe komt de goedheiligman nu vanuit Dokkum naar Hilversum?”, dat is de grote vraag! Dit geheel zal gepresenteerd worden door de alom bekende Huispiet, uiteraard onder muzikale begeleiding. Om 14.00 uur komt Sinterklaas aan en om 14.15 uur vertrekt de stoet voor een rondtocht.

Meer info: website Sinterklaas Hilversum

Huizen (18 november)
Vanaf 15.00 uur starten de feestelijkheden in de haven van het Nautisch Kwartier. De Sint zal dan arriveren in de haven met de Pakjesboot 15. Na een rondgang langs de kinderen zal de Sint zijn weg vervolgen naar de Botterwerf.

Meer info: Facebookevenement Sinterklaas in de Haven van Huizen

Laren (25 november)
De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door de Muziekvereniging ‘St. Jan’. Voorafgegaan door de Muziek en Showband M.C.C. vertrekt Sinterklaas bij de T.C. ‘t Laer aan de Driftlaan. Rond 14.00 uur zal de Sint aankomen bij het bordes van de ‘Prinsemarij’. Daar zal hij welkom worden geheten door waarnemend burgemeester Rinske Kruisinga en alle kinderen.

Meer info: Facebookevenement Intocht Laren

sint sinterklaas aankomst intocht laren gooi

Loosdrecht (18 november)
Rond 12.00 uur is de aankomst van de Pakjesboot met Sinterklaas en al zijn Pieten bij jachthaven Wetterwille. Om 13.00 uur rijdt Sinterklaas in de koets over de Oud-Loosdrechtsedijk richting Nieuw-Loosdrecht.

Meer info: website Stichting Sloep

Muiden (19 november)
Sinterklaas komt in Muiden aan rond 13.45 uur aan bij De Sluis. Van 15.00 tot 16.00 uur is de Kazerne open en kunnen de kinderen de Sint een handje komen geven.

Meer info: website Cof Muiden

Naarden (25 november)
Het voorprogramma begint al om 16:30 uur bij het Arsenaal. De Sint wordt hier een uurtje later verwacht. Na ontvangst loopt de Sint een route door de Vesting. Ook de scholen van Naarden lopen in de optocht mee. Na de optocht is er nog tijd om de Sint en zijn Pieten te zien in de Grote Kerk.

Meer info: website VVV Naarden

Weesp (18 november)
Zorg dat je om 14.00 uur een mooie plek hebt gevonden in het centrum van Weesp. Dit jaar volgt Sinterklaas een extra lange route en zijn er heel veel leuke dingen te doen in de optocht.

Meer info: Facebookevenement Intocht Sinterklaas in Weesp

Sinterklaas intocht in Weesp
Fotocredits: Facebookpagina Sinterklaas intocht in Weesp

Wij wensen iedereen een hele fijne en gezellige Sinterklaasperiode toe!

En mis je nog een intocht of heb je een leuke aanvulling? Geef het aan ons door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *