Sfeervolle lichtjesavonden en lichtjesroutes

In december worden veel lichtjesavonden of lichtjesroutes georganiseerd… hoe gezellig is dat! We hebben enkele van deze sfeervolle avonden op een rijtje gezet.

Amsterdam Light Festival –  30 november 2017 tot en met 21 januari 2018
Op  30 november is de zesde editie van Amsterdam Light Festival gestart. Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud verandert het centrum van Amsterdam in een openlichtmuseum. Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten.

Amsterdam Light Festival kerst kerstvakantie december bier en appelsap

Lichtjesavond Laren – 8 december
Vorig jaar startte er een activiteit in Laren dat misschien zal uitgroeien tot een traditie. Duizenden kerstlichtjes, kaarsen en fakkels brandden op de route tussen Brink en Singer. De Johanneskerk, Singer Laren en enkele winkels zullen deze avond geopend zijn.

Vreeswijk bij Kaarslicht – 13 december
Op woensdag 13 december tussen 19:00 uur en 22:00 uur is sfeervol Vreeswijk omgetoverd tot een sprookje. De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen je tegemoet. In de straten vind je koren, zijn er diverse activiteiten en kan je lekkernijen kopen. In het water zie je lampjes en fonteinen schitteren, de schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes. En op de Handelskade is een sfeervolle kerstmarkt.

Vreeswijk bij kaarslicht sfeervol kerst december kindvriendelijk
Fotocredits: Bernard Brosi

Lichtjeswandeling op Fort bij Rijnauwen – 15 december
Proef de magische sfeer van fort Rijnauwen tijdens de lichtjeswandeling. De boswachter steekt honderden kaarsjes aan die je de weg wijzen tijdens deze wandeling van ongeveer 1,5 kilometer. Onderweg ontmoet je een verhalenverteller, drink je een beker warme chocolademelk of glühwein met marshmallows bij een warm vuurtje en op de achtergrond hoor je de klanken van de midwinterhoornblazers.

Lichtjesavond Maarssen – 15 december
Sfeervolle lichtjesavond gaat dit jaar plaats vinden op vrijdagavond vanaf 17.00 uur tot 21.30 uur.
Het hele dorp zal versierd worden met lichtjes en alle kramen zijn verlicht. Er is een hinnikwagen die van de ijsbaan naar het dorp en terug rijdt, er zijn dans- en zangoptredens en je vindt er foodtrucks en leuke kinderactitviteiten.

Gouda bij kaarslicht – 15 december
Overal klinkt muziek, er zijn wandelingen uitgezet, er is straattheater en dans. Er is een levende kerststal en in de kerken worden concerten gegeven. Het hoogtepunt van de dag vindt om 18.30 uur plaats op de Markt bij het middeleeuwse stadhuis dat met 1500 kaarsen is verlicht. Mensen zingen samen kerstliederen en het Kerstverhaal wordt voorgelezen en natuurlijk worden de lichtjes aangedaan in de enorme kerstboom!

Gouda bij kaarslicht kerst lichtjesavond
Fotocredits: Hedwig Schipperheijn

Lichtjesroute Leidsche Rijn – 16 december
Loop mee met familie, vrienden, buren, bekenden, jong en oud en kijk en luister naar het kerstverhaal op 5 prachtige locaties. De route is 1,7 km lang en gaat langs Castellum, de Wachttoren, Maximus, Utrecht Natuurijk en De Marekerk.

Lichtjestocht Vathorst – 22 december
Op 22 december vindt de 2e editie van de Lichtjestocht in Vathorst plaats. Dan komt het Kerstverhaal tot leven. Je waant je voor even in het leven van ruim 2000 jaar geleden. In een spoor van honderden lichtjes bezoek je verschillende taferelen rondom de geboorte van Jezus.

Kerstlichtjestocht op landgoed Schothorst – 23 december
De Kerstlichtjestocht wordt jaarlijks georganiseerd door leden van 2 kerkgemeenschappen. De route gaat via honderden lichtjes langs onder andere herders met schapen, een herbergier en wijzen uit het oosten. Uiteindelijk kom je aan bij een stal en daar vind je Maria, Jozef en kindje Jezus! Na afloop is er gelegenheid om samen Kerstliederen te zingen bij een vuurkorf en wordt er chocolademelk en glühwein geschonken.

Warme Winteravonden in Dierenpark Amersfoort – 27 t/m 30 december
Laat je betoveren door een magisch DierenPark Amersfoort in het donker. Overal in het park word je verleid door de geuren van stamppotten, oliebollen, glühwein en nog veel meer lekkers. Tussen de kerstbomen genieten van warme muzieknoten, terwijl je marshmallows roostert boven één van de grote Warme Wintervuren. Als het donker wordt, komen de Winterillusies tot leven en is niets wat het lijkt. Licht, geluid en sneeuw laten je betoveren…

Geheime sprookjesavonden bij Kasteel de Haar – 28, 29 en 30 december
Wie betovering wil, mag de Geheime sprookjesavonden niet missen! Op 28, 29 en 30 december vindt ‘De geheime sprookjes van De Haar’ ’s avonds plaats in een sfeervol verlicht park en kasteel. Dé ultieme beleving en een unieke kans om De Haar eens ’s avonds te bezoeken!

Kasteel de Haar zhaarzuilens kerstvakantie lichtjesavond kindvriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *