Schaatsen op natuurijs in de regio Utrecht

Misschien is het eindelijk zover: het vriest en de schaatsen kunnen bijna weer uit de kast getrokken worden! Het leukste is natuurlijk om te gaan schaatsen op natuurijs, maar dat kan nog even duren… maar ook overdekte banen zijn altijd gezellig en veilig! Daarom hebben wij onze favoriete schaatsplekken voor je op een rijtje gezet!

De Vechtsebanen
Een overdekte 400 meter-baan in Utrecht. Voor tickets en extra info kun je een kijkje nemen op de website van de Vechtsebanen. Mocht het niks worden met het natuurijs, dan kunnen we altijd hier terecht!

Blikkenburg
Tot 4 maart kun je de overdekte schaatsbaan op sportpark Blikkenburg bezoeken. Voor €3,50 krijg je toegang tot de 300 m2 grote, overdekte schaatsbaan. Op vrijdag kun je ook discoschaatsen! Voor meer info kun je op de website van Blik & Burgers kijken.

Doornsche IJsclub
Doorn heeft ook een ijsbaan. De voorbereidingen en updates worden via de website doorgegeven.

De Meernse IJsbaan
De ijsbaan in de Meern is speciaal bestemd voor kinderen. Houd de website goed in de gaten om te zien wanneer de ijsbaan open gaat!

Het Biltsche Meertje in de Bilt
Voor maar €1 kun je schaatsen op de gezellige natuurijsbaan in de Bilt; Het Biltsche Meertje. Voor meer info kun je op hun website kijken.

Het Pluismeer in Lage Vuursche
Het Pluismeer is een mooi bosmeertje in Lage Vuursche, waar je ’s winters kunt schaatsen als het ondiepe water bevroren is. Meer info over dit meertje op Wikipedia.

Catharijnesingel in Utrecht
Hopelijk gaat het genoeg vriezen om de Catharijnesingel in de binnenstad van Utrecht te laten bevriezen. Want dan kun je gezellig schaatsen met het Ledig Erf dichtbij voor een warme chocomel!

Het Leersumse Veld
Het Leersumse Veld ligt beschut op de Utrechtse Heuvelrug. Een mooie plek midden in een natuurgebied! Je kunt bijv. parkeren bij de VVV aan de Woudenbergseweg.

Molenpolder
De Molenpolder ligt tussen Utrecht en Westbroek en is een mooi natuurplekje bij de Maarsseveense Plassen met ondiepe kanalen, dus je kunt er al gauw terecht. Parkeren kun je het beste aan de Oudedijk en de Westbroekse Binnenweg.

IJsclub Siberia
Als de vorst doorzet kun je misschien aan het einde van de voorjaarsvakantie komen schaatsen en warme chocolademelk drinken bij Park de Watertoren! Kijk op de website voor meer info.

De Ronde Venen
In Wilnis ligt ook een ijsclub. Hopelijk is de baan van IJsclub Nooit Gedacht snel bevroren. Kijk voor meer info op de webiste van de ijsclub.

schaatsen op natuurijs regio utrecht

Uiteraard adviseren we iedereen om de websites of Facebookpagina’s van de ijsbanen goed in de gaten te houden en pas het ijs te betreden als er groen licht is!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *