Première Superjuffie op het NFF

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.

Het Nederlands Film Festival vindt weer plaats in Utrecht en dat zorgt voor leuke feestjes en activiteiten in de stad. Zo kregen we een uitnodiging binnen voor de rode loper première van Superjuffie. En hier zeggen we natuurlijk geen nee tegen!

De première vindt plaats op zaterdagmiddag in de Stadsschouwburg. Het is mooi weer en een gezellige drukte langs de rode loper. Maxime vindt het allemaal spannend en duikt liever de gewone ingang van de schouwburg in. Dat kan natuurlijk ook!

superjuffie premiere nederlands fimfestival film

Zo’n première is bijzonder. Iedereen die aan de film heeft meegewerkt: van regisseur, cameraman, kostuums tot de acteurs, is aanwezig. De grote zaal van de schouwburg zit bomvol. Veel bezoekers hebben zich als een superheld verkleed. De directrice van het filmfestival heet ons welkom en na afloop komen alle acteurs en makers op het podium.

De makers van Mees Kees zitten ook achter Superjuffie. Mees Kees vonden we al leuk, maar na de film zijn we ook fan van Superjuffie! Wat een toffe film! Een beetje spannend, een beetje romantiek, maar vooral een heel leuke film met goede acteurs! De boeken over Superjuffie van Janneke Schotveld zijn natuurlijk de inspiratiebron. Die hebben we nog niet gelezen, maar dat gaan we zeker binnenkort doen!

superjuffie premiere nederlands fimfestival film

Over de film
Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn! Dit is nogal onhandig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpt haar smoesjes te verzinnen voor de strenge meester Snor zodat zij dieren kan blijven redden. Maar als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten Superjuffie en de kinderen samenwerken om dit mysterie op te lossen en grotere problemen te voorkomen. In de avonturen van Superjuffie is het grootste avontuur om op te komen voor jezelf en te leren dat jij er mag zijn.

Superjuffie is vanaf 10 oktober te zien bij verschillende bioscopen in het hele land!

superjuffie premiere nederlands fimfestival film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *