Prachtige kostuums en mooie show bij Disney on Ice

Door Lisanne Davids, oprichtster Bier en Appelsap, moeder van Maxime en Xavier, woont in Utrecht.

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje met de uitnodiging om de Disney on Ice show te gaan bekijken. Elk jaar zie ik rond kerst de posters hangen en ben dan erg nieuwsgierig naar de show. Nu de kids groot genoeg zijn om wat langer geconcentreerd naar een voorstelling te kijken, ben ik erg blij met deze uitnodiging en gingen we zaterdagmiddag op pad.

Disney on ice show jaarbeurs kerstvakantie utrecht

De show vindt plaats in de Jaarbeurs (eerder deze maand was deze ook in Rotterdam te bekijken). Voor ons is de Jaarbeurs een thuiswedstrijd, want we wonen in dezelfde wijk en gaan dan ook op de fiets. Parkeren kan anders op een van de parkeerterreinen, maar het compleet verbouwde station is natuurlijk ook dichtbij.

Disney on Ice is een groots opgezette productie. Dat begint al met de tassencontrole en de kraampjes met merchandise, programmaboekjes of speciale foto’s die gemaakt kunnen worden. Het is even wennen, want meestal gaan we naar kleinschalige theatervoorstellingen en dit is wel erg groot! De ijsvloer ligt in het midden van de hal en eromheen zijn tribunes gebouwd. Hoe dichter bij het ijs, hoe duurder de kaartjes.

De show start met Mickey, Minnie, Pluto en Donald Duck en zij kondigen de onderdelen aan en de grote lijn in het verhaal is de zoektocht naar de schat.

Disney on ice show schaatsen utrecht kerstvakantie

disney on ice jaarbeurs utrecht kerstvakantie

Liedjes uit de Lion King, Sneeuwwitje, Alladin en Rapunzel wisselen elkaar af. De schaatsers playbacken de Nederlandstalige liedjes, maar dat went al gauw. Na een uur is er een korte pauze, waarin we natuurlijk ook het toilet even moeten bezoeken. (Tip, loop even de hal uit en zoek een volgend toilet op). Ook nu kunnen de kraampjes weer bezocht worden. Na de pauze volgt weer een uur met Toystory, Finding Nemo en Dory. Maar het hoogtepunt is natuurlijk Frozen. De sneeuw, het ijs en de special effects passen helemaal bij de tijd van het jaar. Er wordt meegezongen en gedanst en dan komt alweer het einde van de show waarin alle schaatsers het ijs betreden. Wat hebben we genoten!

Disney on ice jaarbeurs utrecht kerstvakantie

De kaartjes kosten best veel geld, maar nu ik het heb gezien, snap ik het ook wel. Het is een enorme productie: de kostuums, de vele schaatsers, de special effects, een ijsvloer terwijl het buiten 11 graden is en het vele personeel wat rondloopt. Onze kids zijn 4 en 6 en hebben met veel plezier gekeken. Elk deel van de show duurt ongeveer een uur, dus zorg ervoor dat jouw kind dat een beetje kan volhouden, anders is het zonde.

De show is in de Jaarbeurs nog te zien op 24, 25, 26, 28, 29 en 30 december. Er zijn al kaartjes vanaf 23,50 per persoon. Meer informatie kun je vinden op www.disneyonice.com.

disney on ice jaarbeurs utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *