Orkest van Utrecht speelt Peter en de Wolf

Let op: de voorstellingen zijn al uitverkocht.

Cultuur19 en Orkest van Utrecht presenteren ieder jaar een klassiek concert voor gezinnen in Theater Cultuurcampus. Dit jaar is dat Peter en de Wolf op woensdag 27 december in de kerstvakantie. De opening wordt gespeeld door jonge strijkers van het jeugdorkest Leidsche Rijn. Na afloop mogen de kinderen uit het publiek het podium op om zelf instrumenten uit te proberen.

Orkest van Utrecht en cultuur19
Foto gemaakt door Wim Zondervan

Peter en de Wolf is misschien wel het bekendste klassieke werk geschreven voor kinderen. Prokovjef schreef het op verzoek van het jeugdtheater in Moskou. Elk personage van het verhaal is verbonden aan een bepaald instrument en daardoor meteen herkenbaar. Het verhaal komt nog helderder tot leven dankzij het jeugdballet van dansstudio Jos Dolstra uit IJsselstein.

Cultuur19 organiseert vanuit de CultuurCampus culturele programma’s voor de wijk. Orkest van Utrecht is een amateursymfonieorkest opgericht in 1993 met leden uit Utrecht en omgeving. Ieder jaar brengen het Orkest van Utrecht en Cultuur19 een verrassend concert voor gezinnen naar Theater CultuurCampus. Michiel van Vliet is dirigent van het orkest en verteller Joris Moes leidt het publiek door het verhaal.

Joris Moes verteller bij het concert van Peter en de wolf
Joris Moes

Het concert vindt om 11.00 (uitverkocht), 14.00 en 16.00 uur plaats in de theaterzaal van de CultuurCampus. Kaarten à €8,50 zijn te koop via http://www.orkestvanutrecht.nl/. Gezien de grote belangstelling wordt geadviseerd kaarten te kopen in de voorverkoop om teleurstelling bij de deur te voorkomen. Meer informatie op http://www.cultuur19.nl/.

CultuurCampus, Burchtpoort 5, Vleuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *