Originele Sinterklaascadeautjes voor schoen of pakjesavond

Op ons eigen verlanglijstje staat natuurlijk het mooie nieuwe boek vol met leuke uitjes van Bier en Appelsap. Maar de redactie van Bier en Appelsap heeft nog meer originele ideeën voor cadeautjes in de schoen of op Sinterklaasavond op een rijtje gezet!

Karianne: Yogaworkshop
Een Sint cadeautje dat op mijn lijstje staat (en waarvan ik zo’n donkerbruin vermoeden heb, dat de Sint er al rekening mee houdt ;-), is een yogaworkshop samen met Milou. Niet dat ik nou zo fanatiek ben met yoga. Sterker nog: ik doe helemaal niet aan yoga. Maar dit is een speciale variant, een Pietenworkshop! We leren, als de Sint ons lief vond dit jaar, in ongeveer een uur alles over yoga en ademhaling van de yoga- en meditatiepieten. En mocht het al vol zijn dan gaan we voor een workshop Wobbel Yoga van Studio Rafiki!

Wobbel yoga workshops bij studio rafiki
Fotocredits: Facebookpagina Studio Rafiki

Marlies: De kamerswitch
We ruilen binnenkort van slaapkamers en we kunnen onze dames dus allerlei moois geven voor hun ‘nieuwe’ kamer. Wij gaan deze keer voor nieuwe vloerbedekking en gordijnen maar er zijn ook allerlei andere, kleinere dingen die je prima cadeau kunt doen: dekbedhoezen (voor Dora zijn ze nu echt te oud), kussentjes, blikken verf of behang (of een cadeaubon om het zelf uit te zoeken), muurstickers, posters, boekensteunen, opbergdozen, lampjes, prikborden, fotolijstjes, een kapstok voor alle tassen, sieradendoosjes…”

Annalotte: De Pepernotenfabriek
Onze dochter van 2 jaar is nog niet echt bezig met Sinterklaas. Maar pepernoten gaan altijd in! Dus gaan we samen naar ‘De Pepernotenfabriek‘ (Vismarkt, Hoog Catharijne) en zoeken er een lekker zakje pepernoten uit. Op weg naar huis maken we bij de Zaak op het Stadhuisplein een stop. Daar snoepen we van onze pepernoten met een warme choco erbij! Dank U Sinterklaasje!

Pepernoten van de Pepernotenfabriek van van Delft
Fotocredits: Facebookpagina Pepernotenfabriek

Laura: Adventkalender
Onze kinderen worden elk jaar weer helemaal blij van de traditionele advent kalender die ze elk jaar met Sinterklaas in hun schoen krijgen. De kalender maakt het leuk om de dagen voor kerst af te tellen. En het mooie is dat je ervoor kan kiezen om het heel eenvoudig te houden met een kalender van een paar euro met bijvoorbeeld kleine chocolaatjes of juist een hele speciale van bijvoorbeeld Little Wannahaves. Er zijn ook lege kant-en-klare kalenders die je zelf vol kan stoppen met kleine persoonlijke cadeautjes of lekker snoepjes. En je kan natuurlijk ook creatief aan de slag gaan en er zelf één in elkaar knutselen!

Madelief: Theaterkaartjes
In de maand december krijgt onze zoon sowieso een theaterkaartje in zijn schoen. Ik heb gezien dat er een nieuwe muziekvoorstelling komt en de vorige voorstellingen waren altijd een groot succes. Op 2 december speelt bijvoorbeeld het Wervelwind Ensemble de muziekvoorstelling Zwier in de Noorderkerk te Amsterdam. Vooraf ergens koffie drinken gezellig. Ik zie het al helemaal voor me! Kijk voor alle speeldata op de website van Muziekvoorstelling.

Muziek voorstelling Zwier door het wervelwind ensemble
Fotocredits: Anna van Kooij

Lisanne: Spelletjes
Bij ons thuis worden er nu volop spelletjes gespeeld. Maxime is inmiddels 5 en Uno en Halli Galli zijn haar favorieten. Zelfs Xavier van 3 doet al een beetje mee. Een spelletje wat we met elkaar kunnen spelen gaat dus zeker weten in de zak! Daarnaast zijn we ook in huis lekker aan het opruimen en de kamers van de kinderen aan het veranderen. Een item voor de kamer zoals een nieuw dekbed en een nachtlampje staan bij ons, net als bij Marlies, ook op het lijstje.

Tessa: Knutselcursus
Janne is ontzettend creatief en gaat helemaal op in knutselen, verven, kleuren, knippen en plakken.  We geven haar dan ook een knutselcursus van KNOTS die via het UCK te vinden is. Maar ook bij Professor Loep bieden ze leuke en leerzame workshops. Janne heeft haar eerste proefles er al op zitten en het gelukkige gezichtje dat we zagen toen ze uit de workshop kwam was echt geweldig!

Professor Loep Snorfabriek utrecht kindvriendelijk
Professor Loep

Bier en Appelsap Boek
En uiteraard is ons eigen Bier en Appelsap Boek natuurlijk ook een goed cadeau namens de Sint. Geef het aan de ouders, vrienden of opa’s en oma’s! Het boek komt uit op 21 november, maar bestellen kan nu al! Ook is het straks bij veel verkooppunten in de regio te koop. Bijvoorbeeld bij Broese, Camping Ganspoort, Strand West, Little Wannahaves, Mooi en Belle, Homelovv of het Lokaal.

Bier en Appelsap Boek toffe plekken voor ouders en kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *