Op onderzoek uit bij Universiteitsmuseum in zomervakantie!

In het Universiteitsmuseum Utrecht en de Oude Hortus zijn er van 14 juli t/m 26 augustus allerlei activiteiten te beleven. Test de nieuwste onderzoekjes in het TestLAB, experimenteer in het JeugdLAB, ontdek wat er in de vijver leeft en kruip in de huid van een bij.

zomervakantie universiteitsmuseum

Experimenteren in het Universiteitsmuseum
Het museum gaat vernieuwen en daar kun jij bij helpen. In het TestLAB test je van 14 t/m 29 juli allerlei nieuwe ideeën uit. Onderzoek het Blueland-kabinet, maak een anatomische tekening of gebruik je familie als proefpersonen. Tijdens de zomervakantie zijn er iedere dag publieksbegeleiders aanwezig in het JeugdLAB die je graag helpen bij het doen van de experimenten.

Workshops in de Oude Hortus
Kikkervisjes, posthoornslakken, bootsmannetjes: welke dieren vind je in de vijver en hoe leven ze? Vang ze met een schepnet en onderzoek het tijdens de workshop ‘Wat leeft er in de vijver?’. Deze workshop is voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar. De workshop start tweemaal per dag, om 13.00 en 15.00 uur, op maandagen en donderdagen in de vakantie. 

Liever met de hele familie aan de slag? Doe dan de workshop Bijenhotel maken, iedere dinsdag in de zomervakantie van 13.30 tot 15.30 uur. Het bijenhotel mag je na afloop mee naar huis nemen. Tijdens de workshop zijn er nog meer bijzondere bijenactiviteiten te doen. Wat dacht je van drophommels maken, kleurplaten kleuren en sjouwen met stuifmeel net als een bij? Op 17 juli, 7 en 21 augustus hoor je tijdens het imkerspreekuur van alles over de bijen in de Oude Hortus. 

De Muziekfabriek geeft op 27 juli, 3 en 11 augustus componeerworkshops voor kinderen van 13.00 tot 14.00 uur in de Oude Hortus. De workshop wordt georganiseerd door het Hortus Festival dat op dezelfde data plaatsvindt.

Aanmelden voor de workshops kan via de website. Het Universiteitsmuseum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over het museum en de zomeractiviteiten op de website van het Universiteitsmuseum.

universiteitsmuseum zomervakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *