Op de fiets naar 5 leuke plekken!

Nu het weer wat mooier weer wordt, is het tijd om de fiets te pakken en lekker erop uit te trekken. Onderweg zie je veel, dus voor kids is de fiets (zelf, achterop of in de bakfiets) het ideale vervoersmiddel. We hebben 5 leuke bestemmingen voor een voorjaarsfietstochtje op een rijtje gezet. Uiteraard allemaal met de fiets te bereiken (iig vanuit Utrecht stad)!

Fort de Batterijen
Aan de rand van Utrecht, net in Nieuwegein vind je Fort de Batterijen. Afgelopen zomer draaiden ze hun 1e seizoen en wat een topplek is het. Zoals de naam al zegt, is het een oud fort. Omgetoverd tot fijne horecazaak. Doordeweeks open voor zakelijke meetings en in het weekend de ideale spot voor families. Met mooi weer zit je hier heerlijk in het groen, kids spelen met het speelgoed of hengelen met het schepnet in het water van de fortgracht (ondiep stukje). Is het wat kouder, dan zit je ook fijn in het oude deel van het fort dat helemaal is verbouwd

www.fortdebatterijen.nl,  Overeindseweg 25A, Nieuwegein (vanaf 14 april weer open)

fort de batterijen nieuwegein horeca kindvriendelijk terras buiten natuur uitje kinderen

De Moestuin
Vlakbij Stadion Galgenwaard vind je de Moestuin. Winkel, speeltuin, horecazaak, kinderboerderij, de Moestuin is alles in een! Haal een kopje koffie binnen en plof neer in de buurt van de speeltuin, zodat he de kleintjes goed in de gaten kunt houden.
Loop een rondje langs de varkens en bloementuin en neem voor thuis wat lekkers mee uit het winkeltje. Na een middagje moestuin heb je geen kind meer aan ze!

www.moestuinutrecht.nl, Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht

de moestuin utrecht zelfoogst tuinieren tuin kinderen speeltuin

Gagelbos
Ook een fijne bestemming voor een fietstochtje is het Gagelbos. Claudia schreef al eerder over deze fijne stek. Je kunt hier wandelen, maar ook heel goed spelen op een van de houten speeltoestellen. Neem wat te picknicken mee en ie voorjaarsuitje is compleet!

Gageldijk 104, Utrecht

ruigenhoekse polder bier en appelsap speeltuin natuurgebied kindvriendelijk utrecht

Blik en Burgers
Wil je de kinderen lekker laten spelen, terwijl je zelf kunt genieten van een kop koffie, biertje of een hapje? Ga dan naar Blik en Burgers in Zeist. Deze speeltuin zit er nog geen jaar en is al een enorme hit. Hoe kan het ook anders: mooie houten speeltoestellen en een heerlijk horecapaviljoen.

www.blikenburgers.nl, Filosofenlaantje 9, Zeist

blik en burgers zeist speeltuin eten en drinken restaurant kindvriendelijk uit eten met kinderen bier en appelsap

Geertjes Hoeve
Nu het Lente is, worden er ook volop lammetjes geboren! Een fijne plek om met pasgeboren geitjes te knuffelen is de Geertjes Hoeve. Hier koop je voor een euro een flesje melk, wat werkt als een enorme trekker. Pas op voor touwtjes en tassen, want ook die zijn in trek! 🙂 de boerderij leent zich ook voor lekker spelen in het hooi of de speeltuin. Met mooi weer zit je heerlijk op het terras, maar ook binnen is het fijn vertoeven. Appeltaart en pannenkoeken zijn bij onze kinderen hier de favorieten van de menukaart!

www.geertjeshoeve.nl, Thematerweg 5, Utrecht

geertjes hoeve lammetje melk geven boerderij

babboe bakfiets bier en appelsap fietsen

Dit artikel is in samenwerking met Babboe tot stand gekomen. De inhoud is natuurlijk helemaal Bier en Appelsap! Bij Babboe in Amersfoort kun je regelmatig een proefrit in een bakfiets maken, op hun website vind je alle dagen en tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *