Nieuwe expo ROBOTS bij de Vrijstaat

Robot-knuffelen, je smartphone in een echte vriend veranderen of robots ontleden: het kan allemaal in de digitale werkplaats ROBOTS. Samen met het Utrechtse medialab SETUP onderzoekt kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat de relatie tussen mens en machine.

ROBOTS De Vrijstaat Utrecht exo uitje

Vanuit het jaar 2060 kijken we terug in de tijd. Aan het einde van de vorige eeuw was een tablet om te Netflixen nog toekomstmuziek, terwijl in 2060 wellicht een robot voor de klas staat. We gaan tijdreizen met kunstenaar Casper de Jong en ontdekken met welke soorten robots hij tijdens zijn leven te maken heeft gehad.

In het ROBO-lab kunnen kinderen kijken, experimenteren, filosoferen en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien. Met prikkelende vragen en uiteenlopende opdrachten zetten we jong en oud op verrassende wijze aan het denken over een heel actueel thema. Bijvoorbeeld:

Is dit een robot?

En als je hier volmondig ja op zegt, dan is de volgende vraag:

Is dit ook een robot?

Terwijl het toch bijna dezelfde dingen zijn, en vooral dezelfde functie hebben. Wat maakt een robot dan een robot?

Praktische zaken:
ROBOTS is van 3 februari t/m 2 april elke zaterdag en zondag te bezoeken in het Gebouw. Extra open op 28 feb, 1 en 2 mrt (voorjaarsvakantie) en 2 april (2de paasdag).

TIP: reserveer je plekje voor de tijdreis om 12:30 of 15:00 uur via de website, vier je verjaardag in ROBOTS of kom in de voorjaarsvakantie met de BSO!

Meer informatie vind je op de website van de Vrijstaat.

ROBOTS De Vrijstaat Utrecht uitje met kids

ROBOTS De Vrijstaat Utrecht uitje met kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *