Mooie familievoorstellingen in TivoliVredenburg

TivoliVredenburg in Utrecht heeft de programmering voor het komend seizoen 2018/2019 al klaar staan. En wat een mooie, leuke en muzikale familievoorstellingen zijn er allemaal te zien. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet, dus reserveer gauw jouw favoriet!

8 april – If you’re happy (and you know it) (5+) – Ageeth de Haan 
Er zijn heel veel Engelse liedjes die je bijna vanzelf kunt meezingen, zoals Old MacDonald had a farm, Itsy Bitsy Spider of Head shoulders, knees and toes. Ageeth vertelt je van alles over deze liedjes in het Nederlands en zingt in het Engels. Doe gezellig mee en wie weet leer je er nog wat nieuwe Engelse woorden bij!

Ageeth de Haan

21 april – Feest!!! – Dirk Scheele
Op veler verzoek en na de eerdere succesvolle tournees komt Dirk terug met een echte rock en rollband: met drummer, basgitarist, toetsenist en een hartveroverende zangeres. Dat wordt voor de allerkleinsten natuurlijk een spetterend theaterconcert. Dirk’s leukste en bekendste liedjes, ze komen allemaal voorbij!

Dirk Scheele - Feest! Paradiso concert muziek kindvriendelijk uitje activiteit amsterdam

27 mei – Kwartetten met Beethoven (8+) – Dudok Strijkkwartet
In Kwartetten met Beethoven breekt het Dudok Kwartet het beroemde Strijkkwartet opus 132 van Beethoven open voor jonge oren.  Vier musici spelen buiten met elkaar een kwartetspel… Het kwartet neemt je zonder woorden mee in een muzikaal spel met verschillende sferen en kleuren.

De voorstelling kwartetten met eethoven van oorkaan bij theater de lieve vrouw in amersfoort

29 september – KinderNacht van de Poëzie – Voor alle poëziefans vanaf 6 jaar
Op de middag voorafgaand aan de grote Nacht van de Poëzie kunnen kinderen samen met hun ouders, familie en vriendjes in TivoliVredenburg komen luisteren naar grappige gedichten en raadselachtige rijmpjes van bekende dichters. De dichters worden afgewisseld met muziek. Voorafgaand en na de voorstelling zijn er in de foyer spannende doe-activiteiten.

kindernacht van de poezie in tivolivredenburg in utrecht
Fotocredits: Michael Kooren

14 oktober – Help, een Olifant! (4+) –  Zing mee met Wishful Singing
Het thema van de kinderboekenweek 2018 is vriendschap, met als motto: ‘Kom erbij!’ De zangeressen van Wishful Singing toveren de concertzaal om in een bos vol olifanten, een Japanse tempel of een Amerikaanse prairie. Ze zingen daarbij de mooiste en leukste muziek van over de hele wereld. Iedereen mag meezingen met de muziek van o.a. Johannes Brahms, György Ligeti en Edvard Grieg.

Help een olifant van Wishful Singing
Fotocredits: Merlijn Doomernik

18 november – Zingende honden blaffen niet (6+) 
Stel je voor: je bent operazanger en je bent heel bang voor honden. Je staat op het punt een concert te geven met een operazangeres op wie je al heel lang verliefd bent. Opeens staat er een hond op het podium. Schrik! Hoe pak je dat aan en wie heeft eigenlijk die hond de concertzaal binnengesmokkeld? Zingende honden blaffen niet is een vrolijk, verrassend en spannend kinderconcert voor operahaters en operaliefhebbers.

24 december – Het Kerstverhaal (6+) – Een warme Kerstavond
Met Kerst zijn er kaarsen, kalkoen en natuurlijk de kerstboom, maar wat vieren we dan eigenlijk? En hoe vieren andere mensen in de wereld dit feest? Sinan Vural vertelt het kerstverhaal over de geboorte van Jezus. Hij neemt kinderen mee op reis, samen met sopraan Klaartje van Veldhoven en het Rembrandt Frerichs Trio. Een concert vol Arabische muziek, Byzantijnse liederen en liedjes in de taal die Jezus sprak, het Aramees. Een voorstelling over Kerstmis zonder naar de kerk te gaan.

Het kerstverhaal met klaartje van veldhoven

Praktische informatie
TivoliVredenburg ligt midden in het centrum van Utrecht op een prachtige locatie aan de Catharijnesingel. Bij mooi weer kan je voor of na de voorstelling lekker buiten op het terras aan het water zitten.
Kaartjes kan je van tevoren bestellen via de website van TivoliVredenburg.

TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *