Media Mile: nieuwe attractie in Hilversum

Binnenkort bestaat Hilversum Mediastad 100 jaar! 27 februari is het namelijk precies 100 jaar geleden dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) in Hilversum werd gevestigd. Dat bleek het begin van een eeuw Nederlandse mediageschiedenis, met Hilversum als mediahoofdstad. Binnenkort opent de ‘Media Mile’, een interactieve route door de mediastad die je met het hele gezin kan gaan bewandelen.

De Media Mile
Deze voorjaarsvakantie kunnen Hilversummers en bezoekers aan de mediastad de Media Mile voor het eerst bewandelen. De route loopt tussen Beeld en Geluid op het Media Park via het centrum en het Stationsplein in Hilversum. Het roemrijke verleden van Hilversum wordt door middel van de nieuwste mediatoepassingen zichtbaar. Bijvoorbeeld met augmented reality, waarbij je smartphone zorgt voor een interactieve ervaring. Deze attractie zal de komende jaren uitrollen tot een volledige route door de stad van in totaal bijna zes kilometer, waarbij programma’s uit het heden en verleden van radio, tv en internet in de spotlight staan.

media mile hilversum mediastad gooi kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: Studio Kastermans

Festival 100 Jaar Mediastad
Op zondag 27 mei is er  voor alle inwoners van Hilversum en belangstellenden een groot festival, dat op verschillende historische plekken in de stad langs de route van de Media Mile plaatsvindt.

Meer info
Voor meer info over Hilversum Mediastad, kijk op www.livehilversum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *