Gedichten en rijmpjes bij Kindernacht van de Poëzie

De eerste Kindernacht van de Poëzie was zo’n groot succes dat dit jaar de tweede editie plaatsvindt! Op de middag voorafgaand aan de ‘Grote Nacht van de Poëzie’ kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen hun ouders, familie en vriendjes luisteren naar gedichten en rijmpjes over vriendschap. Dus ga op zaterdag 29 september naar TivoliVredenburg voor een middag vol poëzie!

De dichters die voor je optreden zijn de Vlaamse woordkunstenaar Andy Fierens in de bijzondere gedaante van Boer Dandy. Gewapend met een beestig humeur geeft Boer Dandy de dingen weer kleur! Ted van Lieshout is dichter en grafisch kunstenaar en is niet alleen bij de grote Nacht maar hij komt bij de Kindernacht voordragen uit zijn prentenboeken over Boer Boris. Mary Heylema wilde graag cowboy worden. En als dat niet kon ontdekkingsreiziger of scheepsjongen. Maar nu is ze schrijver van spannende en grappige gedichten zoals ‘Hebben slakken een deurbel’ en ‘Kniekousenthee’. Nisrine Mbarki is behalve dichter ook filosoof en draagt haar prachtige gedichten voor die ze zowel in het Nederlands als Arabisch schrijft. Ook Edward van de Vendel komt naar de Kindernacht, je kent hem vast van Superguppie of Opa laat zijn tenen zien. Laatst kwam zijn boek met ‘stripgedichten’ uit: De zombietrein met tekeningen van Floor de Goede.

Kindernacht van de Poezie TivoliVredenburg Utrecht
foto Michael Kooren

De presentatie van de middag is in handen van Dramakoningin en poëzieperformer Babs Gons.
Naast alle rijmpjes en gedichten kun je in de foyer van alles doen: van knutselen van speciale kaarten voor je beste vriend tot meedoen aan de silent poëziedisco!

Praktische informatie Kindernacht van de Poëzie
Wanneer: Zaterdag 29 september
Waar: TivoliVredenburg
Hoelaat: 12.45 – 15.00 uur
Kosten: Entree 12,50, verkrijgbaar via www.nachtvandepoezie.nl

Nu even Niet Kindernacht van de POezie TivoliVredenburg Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *