Loop mee tijdens Sint Maarten in Utrecht

Bij Bier en Appelsap kijken we alweer een tijdje uit naar Sint Maarten. Wat viert Utrecht dit feest op een mooie manier! De Sint Maarten Parade op zaterdag 10 november is een schitterend feest van licht waarbij iedereen welkom is. Een optocht door de binnenstad van Utrecht met lichtsculpturen, orkesten, koren en theatrale acts. Loop je mee? Met een lampion, een kerstsnoer, reflecterende schoenzolen, alles mag, zolang het maar licht geeft! Samen maken we er een groots en sprookjesachtig spektakel van. Er doen in totaal ongeveer 80 organisaties mee dit jaar, die de prachtige nieuwe lichtsculpturen hebben gemaakt!

Sint Maarten Utrecht parade feest
foto Sharing Arts Society

Er wordt om 17.30 uur verzameld op het Domplein. Daar opent minister Van Engelshoven (OCW) de Parade en starten we met een flitsend optreden van SIBUSILE XABA (Zuid-Afrika) uit de line-up van Le Guess Who. Daarna lopen we de route door de binnenstad met onderweg een reeks aan optredens en verrassende acts. Rond 19.30 uur zijn we weer terug op het Domplein en is er muziek en soep van Het Leger des Heils. Een swingend optreden van Catching Cultures Orchestra sluit de avond af.

Deel het Vuur van Sint Maarten (vrijdag 9 november, Berlijnplein)
Wil je alle nieuwe lichtsculpturen al eerder bekijken? Ga dan naar het Vuur van Sint Maarten op vrijdag 9 november op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Er zijn optredens, muziek, eten en verhalen rond een groot Sint Maartensvuur. Vanaf 17.30 uur ben je welkom, toegang is gratis.
Om 18.00 uur wordt het grote Vuur ontstoken en volgt de intocht van het verlichte Paard, de Bedelclowns, het Lichtleger en de Fanfare van het Vuur. Er zijn optredens van de Sunshine Soldiers, de rappende politieagent Dwight van de Vijver met band en de Stokers met hun aanstekelijke polka hoempapunk. De kuilrede wordt dit jaar uitgesproken door Rachid Habchi. Aan het eind kun je nagenieten met DJ John Tinnic & LemonIce. De hele avond is er eten van Aleppo Kitchen en de brandende vuursculptuur van Monsterverbond!

Sint Maarten Parade Utrecht feest
foto Sanne Sprenger

Alle info over de route en het programma is te vinden op sintmaartenparade.nl.

Sint Maarten, Feest van het Delen
Onder de titel ‘Feest van het Delen’ is er van 3 t/m 11 november programmering op tientallen locaties in de stad. Ook voor kinderen! Zo is er een verhalenverteller bij het Utrechts Archief, treedt de muzikale theatergroep Plumeau op in de Domtoren en ook de bibliotheek heeft een leuk programma. Kijk voor het volledige (kinder)programma op sintmaartenutrecht.nl.

Sint Maarten Parade utrecht
foto Sharing Arts Society

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *