Leer meer over dieren in films bij Smartmovies

In de herfstvakantie kun je weer volop onderzoeken, ontdekken en experimenteren in het Universiteitsmuseum. Doe mee met de Schimmel Special en leer hoe het er daadwerkelijk in een laboratorium aan toe gaat. Ook kun je tijdens Smartmovies een film kijken, een college volgen en met dit kaartje gratis naar het museum!

Speciale activiteiten tijdens staking basisschool in Universiteitsmuseum in Utrecht

Experimenteren met schimmels
Ontdek hoe jij een schimmel kunt herkennen en krijg een rondleiding door het LAB. Tijdens deze special, die je elke dag van de herfstvakantie kunt bezoeken tussen 12.00 en 15.30 uur, kom je erachter wat wetenschappers onderzoeken aan schimmels en hoe een schimmel in elkaar zit. Als je dan een echte expert bent kun je zelf aan de slag met het bouwen van je eigen schimmel. Maak er een stop motion filmpje van en vergelijk jouw schimmel met die van anderen! Op vrijdag 20 oktober zijn er in het museum schalen en een jurk van schimmels te vinden. Tijdens de herfstvakantie kun je zien hoe er van schimmels een echt plankje wordt geperst. Voor het volledige programma van de herfstvakantie in het Universiteitsmuseum kun je hier kijken.

Smartmovies Universiteitsmuseum

Smartmovies
Film kijken en slimmer worden tegelijkertijd, dat kan! Op donderdag 19 oktober om 14.00 kun je kijken naar de film ‘Paw de Reddingshond’ in Filmtheater ’t Hoogt. Deze film gaat over de jonge herdershond Paw, die samen met zijn baas te hulp schiet als er mensen gered moeten worden. Voorafgaand aan de film is er een interactief mini-college van onderzoekster Anouk Valkenburg.

Dieren komen in veel verschillende films voor, niet alleen in kinderfilms. Soms zijn ze getekend, soms zijn het échte dieren, sommige kunnen zelfs praten! Anouk Valkenburg legt uit hoe dieren worden weergeven in films en welke rol ze spelen. Zijn ze de hoofdpersoon van het verhaal, zijn ze iemands huisdier of voegen ze iets toe aan de omgeving? Anouk laat allemaal leuke en interessante voorbeelden zien tijdens haar lezing, onder andere uit de film ‘Paw’ die je eerder die dag te zien krijgt.

Fotocredits: website 't Hoogt
Fotocredits: website ’t Hoogt

Op de website van ’t Hoogt kun je een kaartje kopen voor Smartmovies. Met dit kaartje kun je op een dag naar keuze ook gratis naar het Universiteitsmuseum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *