Kamperen tussen hemel en aarde

Marlies gaat graag kamperen met haar man Remco en haar dochters Elena van 13 en Lindi van 10. Maar ja, wanneer heb je de tijd daarvoor met al het sporten op zaterdag? We hebben de oplossing: je kampeert gewoon in de buurt van Utrecht. Dan ben je er zo. Deze keer gingen ze naar camping ‘Tussen hemel en aarde’ in Groenekan.

We zijn op zoek naar ruimte, frisse lucht en beweging want dat missen we wel bij ons in de stad. Naar Tussen hemel en aarde kun je makkelijk fietsen: het ligt ergens in de weilanden achter tuincentrum Overvecht. Tussen het Gagelbos en de Ruigenhoeksepolder. En dus tussen hemel en aarde. Die naam snap ik als ik er ben: vanaf de camping heb je een fantastisch wijds uitzicht over de polder en dus veel hemel/lucht en veel aarde.

Het is een hele kleine, smalle camping met op een deel van het terrein vooral veel caravans, campers en volwassen gasten (of is dat toeval als wij er zijn?) en op een ander deel vooral tenten, kinderen en de vaste accommodaties. Je kunt namelijk bij Tussen hemel en aarde ook een pipowagen huren of een boomhut!

camping tussen hemel en aarde groenekan utrecht

camping tussen hemel en aarde groenekan utrecht

Sloten en kanalen
Wij zetten onze tent op bij de sloot vol waterlelies, hoe idyllisch! Je kunt met een touwbrug over de sloot heen en dan sta je in de Ruigenhoekse polder. Omlopen kan ook. In het kanaal direct naast de camping kun je zwemmen, van de brug springen (eigen risico) en als je de surfplank-kano leent van de camping dan kun je er lekker varen. En wat ik het leukste vind: kijken naar alle honden die hier mogen zwemmen van hun baasjes. Lekker zondagmorgen wakker worden terwijl je kijkt naar heeeeele blije honden die erin springen, er weer uit komen, droog schudden en weer erin duiken.
We verkennen natuurlijk ook de rest van de omgeving: we rennen over de BMX baan heen en lopen ’s avond nog een rondje door het Gagelbos dat elk jaar mooier wordt. Wat voelt het luxe op zo vanuit je tent het bos in te lopen.

Geesina
Lindi hoort dat er een molen is in Groenekan: de korenmolen Geesina. Die wil ze zien! Wonderbaarlijk hoe mijn dochters de ene keer iets ouds alleen maar stom vinden en soms hartstikke leuk. Gelukkig vindt ze de molen ook leuk als we er zijn. We mogen met twee hele lieve vrijwilligers naar boven tot de tweede verdieping. We kunnen de stelling op (het ‘balkon’ op de eerste verdieping) omdat de molen vandaag niet draait. Jammer dat we de molen niet draaiend zien maar wel leuk om nu de wieken van dichtbij te zien. De molen is net kapot gegaan omdat houten onderdelen last kregen van de lange droogte. We hopen dat de molen snel gemaakt is en weer draait maar zo was het ook leuk.

camping tussen hemel en aarde groenekan utrecht

Voorzieningen
Je mag de surfplank-kano lenen, op de trampoline springen en ze hebben een bibliotheek en een donatiekast voor speelgoed en andere prullen. De hele camping is wat rommeliger, niet zo luxe en niet alles lijkt ‘af’. Maar er hangt een heel vrij, relaxt sfeertje en dat is mij heel veel waard. Dus ook deze camping mag op mijn lijstje, net als Fort aan de Klop in Utrecht en Buitengoed de Boomgaard in Bunnik. Ik denk dat voor ons het kamperen er voor dit jaar weer op zit maar voor Sinterklaas vraag ik dit jaar het Groene boekje met een kampeerkaart. In 2019 gaan we eens wat Natuurkampeerterreinen uitproberen maar jullie tips zijn ook nog welkom!

www.tussenhemelenaarde.com

camping tussen hemel en aarde groenekan utrecht

camping tussen hemel en aarde groenekan utrecht

camping tussen hemel en aarde groenekan utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *